Forfra
Forfra

Denne perlen ble reddet fra ”vraking” i siste sekund

Eierne ante ikke hva dette var for noe. Nå er den solgt - og til hvilken pris! Les den utrolige historien her:

Joda – arvingene visste at deres onkel hadde en gammel bil stående på låven de siste 30 årene.

Hva slags modell visste de imidlertid ikke. Da den avdøde onkelens bo ble ryddet, var de derfor fast bestemt på å betale noen for å få fraktet bort det flekkete vraket som stod på flate hjul innerst i låven. Det var inntil noen fortalte dem hva dette egentlig var for noe...

Sjelden Ferrari

Hjul
Hjul

Onkels gamle bil er nemlig intet mindre enn en Ferrari 212 Inter fra 1953. Dog en god smule patinert... Han hadde nemlig begynt å utbedre noen små skavanker, tatt litt rust, flekket, sparklet og grunnet litt her og der. Det arbeidet ble påbegynt allerede i 1977 men som du skjønner – det ble aldri fullført. Men i det store og hele er bilen original og mer eller mindre urørt.

Les også: Unik luksusbil funnet på låve


Supersjelden

Motoren i Ferrari 212 er en rekkesekser på 2,6-liter og med tre Weber-forgassere yter den etter datidens standard – anstendige 165 hk. Bilen er nå sortlakkert med grønt tak. Kanskje ikke verden lekreste kombinasjon... Men mye tyder på at grønnfargen på taket er originalfargen, for den samme fargen finner man også i motorrommet.

motor
motor

Ettersom de etter hvert interesserte arvingene graver litt i bilens historie, så viser det seg også at denne Ferreari 212-en er en super-sjelden Vignale-utgave – som vistnok kun ble laget i seks eksemplarer.

Prisantydning: 3 millioner

Det som er vanligst i slike situasjoner – når man IKKE velger å beholde bilen selv – er å få et auksjonshus til å ta salgsjobben. Talsmann Gord Duff fra RM Auctions, uttalte før auksjonen at denne unike bilen trolig er lettsolgt, selv om den stod under et tykt støvlag og er overstrødd med fuglelort. Prisantydningen ble satt til friske 500 000 dollar - som tilsverer ca 3 millioner kroner.

- Denne skjeldne bilen er et godt utgangspunkt for restaurering påstod han. Men lå også til at biler med en unik og morsom historie - slik som denne har - oftere og oftere får beholde orignal-patinaen. Det er tydelig at shabby chick-trenden ikke gjelder kun for hjem og interiør.

Han sa også at han ikke ville bli overrasket om den skulle gå for en betydelig høyere pris. Og der fikk han rett.

Slik kan den bli om den restaureres.
Slik kan den bli om den restaureres.

Auksjonen fant sted 24 mars i år, og prisen den shabby Ferrari 212 Inter-en fra 1953 oppnådde var svimlende 660 000 dollar - altså nesten fire millioner kroner!

Over prisantydning

Med den prisen er det vel hevet over enhver tvil at bilen vil bli bevart for ettertiden – men det var nære på at den ende sine dager hos ”høgger`n” for de arvingene ikke visste hva det var og faktisk var villige til å betale for å bli kvitt vraket.

Dette må vel kunne kalles ”happy ending” – både for bil og arvinger...

Så skal du på besøk til en gammel onkel i sommer? Husk å ta en titt i lader og skjul. Er du heldig kan du bli rik!

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Se de verdifulle bilene - som vrak:

Interiør
Interiør