TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum er overrasket over salget av Tippeligaen. (Arkivfoto). (Foto: Scanpix)
TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen (t.h.) og konsernsjef Alf Hildrum er overrasket over salget av Tippeligaen. (Arkivfoto). (Foto: Scanpix)

Hildrum: – NFF har nå brutt samarbeidet med TV 2

Hverken TV 2, Lyse eller NRK var orientert om at fotballrettighetene var for salg.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Fotball Media AS har solgt visningsrettighetene til hovedrunden i Tippeligaen fra 2013 – 2016 til CANAL+. De får dermed rettighetene til seks Tippeligakamper per runde i avtaleperioden for visning på TV, IP TV, web og mobil.

TV 2s konsernsjef, Alf Hildrum, er svært overrasket over nyheten og at TV 2 aldri var med i noen budrunde.

– Vi er forbauset etter å ha hatt et samarbeid med Norsk Fotballforbund i fem år at vi ikke har fått sjansen til å by på rettighetene, sier Hildrum til TV 2.

– Dette betyr i realiteten at Fotballforbundet har brutt samarbeidet med TV 2, legger han til.

Seks av åtte på betalingskanaler

Også TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen, er overrasket over nyheten og ikke minst at verken TV 2, NRK eller Lyse har fått lov å by på rettighetene.

– Jeg antar det er gjort på grunn av frykt for at markedet ikke skulle gi samme beløp som de er tilbudt. Nå skal seks av åtte oppgjør sendes på betalingskanaler i hele perioden, sier Taalesen til TV 2.

– For TV 2 betyr dette at vi må se oss rundt for å utfylle porteføljen med andre ting innen for sport, legger han til.

(Se video om saken - Artikkelen fortsetter under)

528503

– Som lyn fra klar himmel

Alf Hildrum og TV 2 har blitt orientert av Fotballforbundet om at det skulle være en anbudsrunde i løpet av året.

– Men dette kom som lyn fra klar himmel og er et helt annet løp enn det vi forventet, sier konsernsjefen til TV 2.

– Vi synes jo og det er noe spesielt ettersom TV 2 har brukt store ressurser på å bygge opp norsk fotball på TV, sier Hildrum.

(Se intervjuet med Hildrum - Artikkelen fortsetter under)

528510

– Avtalen er bedre enn dagens avtale

Norsk Toppfotball er interesseorganisasjonen til fotballklubbene i Tippeligaen og Adeccoligaen. Styreleder Einar Schultz er godt fornøyd med den nye avtalen med Canal+.

– Avtalen er veldig god, både økonomisk og at den er langvarig og sikrer forutsigbarhet til 2016, sier Schultz til TV 2.

Han poengterer at han ikke kan gå ut med detaljer om selve avtalen og de ulike klubbene vil få informasjon om avtalen innen kort tid.

– Men denne avtalen er bedre enn dagens avtale, så jeg har god samvittighet overfor klubbene, sier han.

NFF ble oppsøkt av Canal+

Schultz forteller at de ikke kunne gå ut med åpen budrunde slik at NRK, Lyse, TV 2 og andre aktører kunne by på rettighetene.

– Vi ble oppsøkt med et bud som var attraktivt, men som hadde som forutsetning at vi ikke kunne gå ut med åpen anbudsrunde, forteller han.

– Til slutt ble det en totalvurdering av hva som lå på bordet og hva vi eventuelt kunne oppnå hvis vi ikke hadde inngått denne avtalen, legger han til.

– Er ikke misfornøyd med TV 2

Den nye avtalen skal ikke være slik at den binder Canal+ til å sende noen av de seks kampene per runde på en betalingsfri kanal.

Hva som skjer med de to siste kampene per runde er ennå ikke klart, men Scultz poengterer at de slettes ikke er misfornøyd med TV 2s håndtering av rettighetene til nå.

– Vi håper at TV 2 blir en samarbeidspartner for norsk toppfotball, også fremover, sier Schultz.

– Norsk fotball og vi går hver vår vei

Konsernsjef i TV 2, Alf Hildrum, sier Fotballforbundet får svare for om de er misfornøyd med TV 2s dekning av Tippeligaen, ettersom det ikke var aktuelt å selge til TV 2 igjen.

– Norsk fotball og vi går hver vår vei, sier han og legger til at han er overrasket over at TV 2 eller andre ikke engang fikk sjansen til å by.

– Jeg har snakket med andre av våre konkurrenter. Dette er en beslutning som Fotball Media har tatt uten å invitere norske TV-selskaper med, med unntak av Canal pluss, sier Hildrum.

– Dette betyr jo at Fotball Media og NFF ikke får ut hele verdien på disse rettighetene, sier Hildrum og påpeker at det trolig vil bli færre gratis kamper på norsk TV etter dette salget.