Jan Jönsson og Rosenborg sparer ikke spillere i jakten på sin første cuptittel siden 2003. (Foto: TV 2.)
Jan Jönsson og Rosenborg sparer ikke spillere i jakten på sin første cuptittel siden 2003. (Foto: TV 2.)

Jönsson topper cuplaget

Rosenborg sparer ikke spillere i jakten på sin første cuptittel siden 2003.

Lerkendal (TV 2 Sporten):
RBK har startet på sitt uhyre tette sommerprogram, med to kamper hver uke fremover. RBK-treneren står foran opptil seks viktige kvallikkamper i E-cup, i tillegg til serie og cup, men sparer ikke nøkkelspillere i torsdagens cupmøte med Lillestrøm, som kommer midt mellom viktige seriekamper mot Tromsø og Viking.

– Serien er det aller viktigste, og så kommer E-cup som viktig krydder, men jeg vil ikke rangere nå som vi står fremfor cupkampen. Vi er sugne på å gå hele veien til Ullevaal, sier Jan Jönsson, og bekrefter overfor TV 2 Sporten at han topper laget på Lerkendal.

LES OGSÅ: Skjelbred vil ikke gå gratis

– Jeg vil ikke røre for mye på det som er bra. Vi ser fine og bra ut i store deler av kampen mot Tromsø, jeg vil at vi skal være offensive og friske mot Lillestrøm.

Bakenga inn på laget
RBK må uansett klare seg uten Jon Inge Høiland (ankelskade) og Daniel Fredheim Holm, som forlot Lerkendalmatta med en strekkskade i 3-1-seieren mot Tromsø søndag.

– Jeg håper og tror skadeavbrekket ikke blir langvarig, sier Jönsson, som på tirsdagens formasjonstrening kjørte Mushaga Bakenga inn for Holm i den venstre angrepsplassen i 4-3-3. Per Ciljan Skjelbred gikk av treningen med smerter i en tå, Fredrik Winsnes hadde litt smerter i beina, men begge blir trolig klare til kamp.

LES OGSÅ: Se den 13. Tippeliga-runden på 120 sekunder

– Vi er bedre forsvarsmessig
RBK har hele ni cupmesterskap, men har ikke spilt cupfinale siden 2003. Lillestrøm er siste hinder før en kvartfinalen, og Jönsson mener laget hans er blitt mer solid siden de to møttes i en forykkende 4-4 kamp på Lerkendal i april.

– Det var mye bra fremover da Prica scoret fire mål den gang. Men vi er bedre forsvarsmessig nå, og det kreves og behøves for å stoppe et offensivt og bra Lillestrøm.

Se lengre intervju med Jönsson i videovinduet øverst

Antatt RBK-lag (4-3-3): Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Simen Wangberg, Mikael Dorsin - Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Fredrik Winsnes - Morten Moldskred, Rade Prica, Mushaga Bakenga.

PS: Kampen spilles på Lerkendal, med den noe uvanlige avsparktiden 1935.