Alexx Alexxander gjorde seg bemerket med sine spektakulære tryllestunts under fjorårets «Norske Talenter».

Høsten 2010 reiste han hele landet rundt med sitt eget magiske helaftensshow. Nå er han tilbake med et forrykende nytt show «A night of Illusions» som skal gå over syv forestillinger til høsten.

Ofrer liv og helse

Den talentfulle illusjonisten lover halsbrekkende og magiske stunts, og skal gi publikum noe de absolutt ikke forventer.

– Jeg vil sprenge grenser. Dette showet er fresht og nytt. Damer skal bli delt i ikke bare én del, men i åtte deler, og vi skal ha en motorsykkel på scenen. Jeg skal ikke bare putte damer i kasser, jeg skal selv i en kasse. Jeg ofrer både liv og helse for tryllekunstene. I vanntank-stuntet er det mye som kan gå galt, forteller Alexander til «God kveld Norge».

Holdt på å gå galt

Det var nettopp det som holdt på å skje da han skulle utføre stuntet for første gang live under «Norske Talenter» i fjor.

– Da jeg øvde i forkant av sendingen var jeg altfor lenge under vann, og da holdt det på å gå galt. Jeg svelget så mye vann, at jeg måtte ta en hvilepause på flere dager etterpå. Hadde jeg visst det på forhånd hadde jeg ikke gjort det i dag. Jeg gruer meg alltid før jeg gjør det nummeret, avslører han.

Les også: «Talenter»-Alexx: – Jeg tryller bort damene når jeg har fått nok

(Artikkelen fortsetter under bildet).

alexx (Foto: Nigel Waldron)

Gjester hverandres show

«God kveld Norge» møter Alexander sammen med Åge Sten Nilsen, kjent fra Wig Wam, som er aktuell med showet «The show must go on» 2 i sommer.

Siden begge er aktuelle med hvert sitt show, har de funnet ut at de skal gjeste hverandres premierer på Edderkoppen i Oslo. Når «The show must go on» 2 kommer til hovedstaden 6. september vil Alexander dukke opp i løpet av forestillingen, og det samme vil skje når Alexander åpner sitt show i Oslo 16. september.

alexxogaage
Kryper gjerne til hotellrommet

Begge er enige om at det er publikums opplevelse som er viktigst - om de så må krype tilbake til hotellrommet etter showet.

– Vi er begge opptatt av å ta publikum på alvor. Noen skreller ned showene sine for å overleve økonomisk, og tenker at less is more. Men vi mener at more is always more. Jo større opplevelse, og jo større show - jo bedre for oss, sier en entusiastisk Åge, og legger til:

– Om jeg må krype hjem til hotellrommet, så er det bare fint, for publikum er viktigst.

Og så klart har både Alexander og Åge tenkt å involvere publikummet i sine forestillinger.

– Folk må holde på både lommebøker, nøkler og forloveder, sier en lattermild Alexander.

– Ja, det samme gjelder her! Hvertfall forlovedene, utbryter Åge med glimt i øyet.

Les også: Åge Sten Nilsen rundstjålet