Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges statsminister Jens Stoltenberg skaper nå «global oppvarming». Han er nemlig kåret til verdens mest sexy statsleder.

Nettstedet «Hottest Heads of State» tok for seg 210 av verdens statsledere, og kåret hele Norges Stoltenberg til den mest attraktive av dem alle. Dette skriver Her & Nå.

Pikenes Jens blir beskrevet som «en staut norsk kar som nedstammer fra vikingene».

– En attraktiv mann

Les også: – Hvorfor spør ingen Stoltenberg om sexlivet?

I kåringen havnet kong Jigme K.N Wangchuck av Bhutan og Kongos president Joseph Kabila henholdsvis på andre og tredje plass.

Libyas statsminister Muhammar Gaddafi ligger derimot helt nederst på listen over de 210 lederne.

Det er ikke første gangen 52-åringen har fått oppmerksomhet for sitt stramme utseende. Da nettstedet SeHer.no kåret landets flotteste 40-åringer i 2007, kom Stoltenberg nemlig på tredje plass.

Professor Per Schioldborg mener Stoltenbergs popularitet henger sammen med utseende:

– Ny forskning viser at symmetri og et vakkert utseende er en sentral faktor i det å kunne tillegge en slik person positive egenskaper som dyktighet, omgjengelighet og intelligens, forteller professoren til «God Kveld Norge».

Attraktiv går hånd i hånd med intelligent

Forskning viser nå også at vakre mennesker ikke bare er benådet med et godt utseende, men også en god hjerne, i følge London School of Economics.

– Det å være fysisk attraktiv blir nå assosiert med å ha en generell intelligens. Undersøkelsen er utført både med og uten bakgrunn i sosiale klasser, kroppsstørrelse, og helse, sier forskeren Satoshi Kanazawa til Sunday Times.

– Det å være både attraktiv og intelligent er en tendens som er sterkere hos menn, enn hos kvinner, fortsetter Kanazawa.

– Åh, Gud han er så kjekk!

Les også: Ricki Lake på knærne etter Stoltenberg

At Jens Stoltenberg har taket på damene er ikke noe nytt. Han har til og med sjarmert Ricki Lake i senk, som «God Kveld Norge» skrev for en tid tilbake.

– Åh, Gud han er så kjekk! Jeg vet han er gift. Er han fortsatt gift? Mye kan skje på ett år. Jeg ble helt klart forelsket i ham, sa hun til TV 2s Øyvind Mund i «Gylne Tider».