NÆRMERE LØSNING:  Politiet jer optimistiske til å ta mannen som drepte Einar Opsahl natt til lørdag.  (Foto: TV 2)
NÆRMERE LØSNING: Politiet jer optimistiske til å ta mannen som drepte Einar Opsahl natt til lørdag. (Foto: TV 2)

Politiet jakter navngitte personer etter drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett

Dette får TV 2 bekreftet fra kilder med kjennskap til politietterforskningen.

– Vi har navn på personer vi mener kan knyttes til drapet, får TV 2 opplyst.

Ingen pågrepet for drapet

Lederen av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt vil ikke kommentere TV 2s opplysninger. Men hun bekrefter at de har fått inn «svært interessant» informasjon i jakten på drapsmannen.

– Status per nå er at vi ikke har pågrepet eller siktet noen i saken, men vi har interessante opplysninger som vi nå fokuserer videre på, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til TV 2.

Tidligere mandag meldte et vitne seg for politiet som skal ha tatt bilder og video på stedet da Opsahl ble drept.

JAKTER DRAPSMANNEN: Leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier politiet har fått inn «svært interessant» informasjon i jakten på drapsmannen.  (Foto: Lars Martin Kræmer / TV 2)
JAKTER DRAPSMANNEN: Leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, sier politiet har fått inn «svært interessant» informasjon i jakten på drapsmannen. (Foto: Lars Martin Kræmer / TV 2)

Tror på snarlig pågripelse

Politiet har tidligere gått ut og etterlyst en mann mellom 20 og 30 år med asiatisk utseende.

De siste dagene har politiet oppsøkt flere adresser i Oslo-området på jakt etter drapsmannen. Politikilder tror en pågripelse kan være nært forestående.

Dette skal også være grunnen til at politiet i dag ikke vil gå ut med en fantomtegning av gjerningsmannen.

Etterforskerne frykter dette vil være ødeleggende for en fremtidig fotokonfrontasjon, når øyenvitner skal peke ut gjerningsmannen.

Les også: Jakter på spreng etter drapsmann på Bislett

Skutt i tinningen

Politiet mener 35 år gamle Einar Opsahl ble et tilfeldig offer da han og to venner oppsøkte det de trodde var en pirattaxi like ved Bislet stadion natt til lørdag.

Opsahl skal ha gått bort til to parkerte biler i nærheten av utestedet Store Stå på Bislett. Trolig spurte han personer i bilen om de kjørte pirattaxi. Det skal ha oppstått en konfrontasjon som endte med at en person som satt i en av bilene trakk pistol og avfyrte et skudd. Vitner ga 35-åringen førstehjelp, men livet sto ikke til å redde.

Opsahl døde av ett skudd som ble avfyrt på kloss hold mot tinningen.

Se intervju med øyenvitne:

528386