Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 21.30-tiden søndag kveld fikk politiet i Ålesund melding om at det var funnet flere døde og skadeskutte måker ved fiskebredriften Fjordlaks på Aspøya i Ålesund.

Midt i hekketiden

En politipatrulje rykket ut og måtte umiddelbart avlive flere fugler som var skadd. Til slutt hadde patruljen funnet til sammen 50 døde fugler.

Viltnemda ble varslet og fortsatte avliving av flere skadeskutte fugler som lå på reir i området. Flere av de skadeskutte og døde fuglene lå på reir med unger i.

Politiet ser alvorlig på saken og har satt igang etterforskning for å finne ut hvem som står bak den ulovlige måkejakten. Det er midt i hekketiden for måsene og mange av fuglene har trolig ligget på reirene da de ble skutt.

– Helt forferdelig

Store mengder måker er et vanlig syn ved fiskemottakene i Ålesund, men synet som møtte Stein Erik Austdal på søndag var høyst uvanlig og makabert. Det var han som varslet politiet.

– Synet som møtte meg var helt forferdelig. Rett og slett en nedslakting av måser, forteller Austdal til Sunnmørsposten.

Politiet i Ålesund ønsker nå tips fra folk som kan ha sett ugjerningen.

SKUTT I REIRENE: Mange av måkene som holder til i bergveggen ved bedriften Fjordlaks på Aspøya i Ålesund ble skutt mens de lå i reirene. (Foto: Per Christian Dyrø / TV 2)