Ndure  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ndure (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Jaysuma Ndure: – Vi rykker opp

Jaysuma Ndure avsluttet dagen med en stafettetappe i Bolt-stil, og holdt Norge på opprykksplass.

IZMIR (TV 2 Sporten):

Norges lag på 4x100 meter stafett, lå langt bak ved siste veksling. Men en vanvittig opphenting av Ndure, gjorde at Norge holdt seg foran Belgia i kampen om den tredje og siste opprykksplassen. Norge har 150 poeng etter første dag, mens Belgia følger nærmest med 144.

– Jeg er sikker på at vi greier det. Alt jeg tenkte på var å vinne løpet i dag. Vi rykker opp, slår Jaysuma Ndure fast overfor TV 2 Sporten.

Fornøyd sjef

Sportssjef Ronny Nilsen lot seg imponere av landets raskeste mann.

– Han er en helt fantastisk mann. Det er netopp utøvere som Jays vi er avhengige av dersom vi skal nå målet om opprykk. Først vinner han 100 meter på en fantastisk bra tid, 10.19 i motvind, før han tar livsviktige poeng på stafetten. De beste må levere dersom vi skal rykke opp, sier Nilsen.

Les også: Larsåsen finner ikke rett stav

Han trekker også fram mindre kjente utøvere.

– Stine Tomb var fantastisk på 400 meter hekk, og Eivind Henriksen slår en europa og verdensmester i slegge. Totalt har vi tre plasseringer blant topp ti. Så det er veldig bra.

Gode på langdistanse

To av topp tre plasseringene kom på langdistansene ved Karoline Bjerkeli Grøvdahl, og Sondre Nordstad Moen. Begge tok sterke andreplasser.

Noe som gledet førstnevnte spesielt.

Les også:Jaysuma Ndure vant i Izmir

– Nå føler jeg at jeg er tilbake der jeg var for noen år siden. Jeg lengter etter å ta rekorden min på 3000 meter hinder. Det er på tide. Jeg løp ikke for fullt i dag, og det er et tegn på at jeg fortsatt er stinn av trening. Men jeg nærmer meg formen, sier Bjerkeli Grøvdahl.

Les også:«Kona» til Vukicevic imponerte

I morgen fullføres lag-EM der Tyrkia og Hellas topper poengskalaen. Christina Vukivcevic er en av de norske vinnerkandidatene i sommerhete Izmir.