Larsåsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Larsåsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Larsåsen finner ikke rett stav

Cathrine Larsåsen tok tredjeplass med 4.15 i stavhopp, men mener selv hun har mer inne.

IZMIR (TV 2 Sporten): Først sendte arrangøren ut en resultatliste der Larsåsen var disket. Men det ble rettet etter ti minutter. Dermed unngikk hun å bli resultatløs for tredje stevne på rad.

- Det var godt å ikke ta en hat-trick her. Men 4.15 er ikke representativt for hva jeg har inne. Jeg er egentlig i for god form. Det betyr at jeg velger for myke staver, og da greier jeg ikke høydene, sier Larsåsen til TV 2 Sporten.

LES: «Kona» til Vukicevic imponerte

Hun forklarer at jo høyere du skal hoppe, jo stivere må staven være.

- Jeg har ikke greid å finne riktig staver under oppvarmingen. Og derfor rev jeg på de to første forsøkene her i dag på åpningshøyden fire meter. Siden det bare er fire forsøk totalt, så kunne jeg ikke komme høyere enn 4.15. Men jeg er sikker på at jeg hadde greid 4.30, eller 4.40 dersom jeg hadde hatt et forsøk til, eller om det var vanlig konkurranse, sier hun.

De tre beste lagene rykker opp i superligaen etter helgens EM i 1. divisjon i Izmir, og det norske laget har absolutt levert under første dag. Sjansene for opprykk er derfor absolutt til stede. Hellas og Tyrkia styrer helt klar for opprykk. Etter den første dagen leder grekerne med 178 poeng. Hjemmenasjonen Tyrkia har 173,5 poeng, mens Norge på tredjeplass har 150 poeng.