Politioverbetjent Grete Metlid. (Foto: TV 2)
Politioverbetjent Grete Metlid. (Foto: TV 2)

Bedriftsleder drept på vei fra fest med kollegene

Den 35 år gamle mannen som ble skutt og drept i Oslo natt til lørdag, kan være et helt tilfeldig offer, frykter politiet.

Politiet i Oslo holdt lørdag ettermiddag en pressekonferanse om drapet. Se den i opptak i videovinduet øverst i artikkelen!

Dramaet utspant seg på åpen gate, knappe 100 meter fra Bislett stadion, og med en rekke øyenvitner til stede: Fra kloss hold ble en 35 år gammel mann bosatt i Oslo skutt i hodet. Vitnene strømmet til for å gi førstehjelp, men livet stod ikke til å redde.

ÅSTED: Det oppholdt seg mange personer i nærheten av skytedramaet..  (Foto: Benjamin Bakken TV 2)
ÅSTED: Det oppholdt seg mange personer i nærheten av skytedramaet.. (Foto: Benjamin Bakken TV 2)

Den 35 år gamle mannen skal ha hatt en ledende stilling i en bedrift. Metlid forteller at avdøde hadde vært ute med kolleger og var på vei til et utested på Bislett for å få tak i en drosje.

– De kom der i kontakt med to biler, og han blir deretter skutt i hodet. Vi knytter disse to bilene til hendelsen. Begge kjører raskt fra stedet og kjørte raskt mot Majorstua, sier politioverbetjent Grete Metlid, som leder voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt.

Hun sier at politiet at avdøde ikke har hatt tilknytning til noe spesielt miljø, og at han heller ikke har noen kriminell forhistorie.

Politiet ble varslet like etter klokken 01, og rykket ut med store styrker. Det ble satt opp veisperringer en rekke steder i nærheten av åstedet. Likevel er gjerningsmannen lørdag formiddag fortsatt på frifot.

DETTE ER SAKEN: Mann skutt i hodet og drept

Tilfeldig offer?

– Det fremstår for oss som at det er vanlig mann som er på vei gjennom Oslos gater og blir skutt og drept, sier hun.

Det dreier seg om to biler, en mørk og en lyst farget. På grunn av usikkerhet blant vitnene kan politiet foreløpig ikke si noe mer detaljert. De to bilene skal ikke være drosjer. Politiet kan imidlertid ikke slå fast om dette var piratdrosjer.

– Dette er usedvanlig brutalt. Jeg kan ikke gi flere detaljer, men det som har skjedd er uforståelig, sier hun.

Den avdøde gikk sammen med to andre da han ble beskutt. Påkjenningen var tøff for disse, og i løpet av natten var det ikke mulig å avhøre dem.

– Det er en forferdelig opplevelse de har vært gjennom, men de har nå latt seg avhøre, sier Metlid.

Etterlyser vitner

Politiet går langt i å bekrefte at de så langt står på bar bakke:

– Det er ingen mistenkt eller siktet i saken. Vi vet at det er mange vitner som befant seg på drosjeholdeplassen like ved, så det viktigste budskapet er at de som var i området må ta kontakt med oss. Det er helt avgjørende for den videre etterforskningen, sier Metlid.

Politiet gikk tidligere lørdag ut med et klart signalement, men Metlid toner ned betydningen av dette.

– Vi ser nå etter en hvit bil med muligens to personer. Gjerningsmannen skal være en mann mellom 20 og 30 år av asiatisk opprinnelse. Han hadde på seg en hvit overdel og har sort, langt bakovergredd hår, sa vaktleder Bernt Toverud ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til tv2.no tidligere lørdag formiddag.

Se video fra åstedet her:

527822