Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Stabæk, Telenor Arena (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Kommunen med et siste forsøk på å redde Stabæk

Sjansene er store for at Stabæk ikke får spille mer i Telenor Arena, men Bærum kommune gjør nå et siste forsøk på å hjelpe klubben ut av knipa.

Eierne av Telenor Arena kjemper mot konkurs. Dermed kan Stabæk bli kastet ut av arenaen. Den eneste muligheten for Stabæk er om de selv tar over driften av flerbruksarenaen, men det er det ikke penger til. Fristen de har fått til å gi et svar er 30.juni.

Kommunen ønsker nå, som et siste forsøk, å etablere en stiftelse som skal ta over driften av arenaen, men ordfører, Odd Reinsfelt mener et slikt samarbeid vil bli vanskelig å få til.

– Vi jobber med alle aktørene for å etablere en stiftelse som kan overta Telenor Arena, sier Reinsfelt.

– Hvor realistisk er det at dere får det til?

– Det sitter veldig langt inne, innrømmer Reinsfelt.

LES: Frykter arenabytte blir kroken på døra for Stabæk

Ullevaal er alternativet
Dersom Stabæk blir kastet ut av Telenor Arena har klubben vurdert Ullevaal og Nadderud som alternative arenaer, men å spille på klubbens gamle arena lar seg ikke gjennomføre mener Bærums ordfører. Nadderud må oppgraderes for å bli klarert for tippeligaspill og det er for kostbart og tar for lang tid i en kommunal prosess.

– Det er snakk om titalls millioner ihvertfall og en tidsramme tør jeg nesten ikke anslå, men hvis vi slipper reguleringsplan så tar sånt i en kommunal prosess et år eller et og et halvt år, sier Reinsfelt.

Det er styreleder i Stabæk, Lars Holter Sørensen, smertelig klar over.

– Betyr det at Ullevaal er deres eneste alternativ?

– Jeg vil ikke si det så bombastisk, men det er sannsynligvis det mest nærliggende alternativet, sier Sørensen.

– Spøker for Stabæk som eliteserieklubb
Men Ullevaal blir trolig et for kostbart alternativ for Stabæk. Odd Reinsfelt tror Stabæk er sjanseløse som elitelag dersom de blir kastet ut av Telenor Arena.

– Det kommer ikke til å gå i hop og da er det vel neste sesong det spøker for Stabæk som eliteserieklubb, sier Reinsfelt.

Det er Stabæks styreleder langt på vei enig i.

– Det er godt mulig han har rett og dersom vi skal spille på Ullevaal over tid kommer vi ikke til å være et tippeligalag, sier Sørensen.