Alexander Rybak (Foto: Cornelius Poppe)
Alexander Rybak (Foto: Cornelius Poppe)
rybaksommer1 (Foto: Julie Victoria Østengen)
rybaksommer1 (Foto: Julie Victoria Østengen)

Alexander Rybak skal ikke la seg lure av jentene i sommer

Helst vil han sitte på en øde øy i regnvær med Katrine Moholt og snakke om livets sorger og gleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Mitt beste sommerminne er da jeg tok med den første jenta jeg var forelsket i på Tusenfryd. Jeg tok henne med på Tusenfryd fordi jeg visste at hun kom til å lene seg inntil meg når vi skulle ta tømmerrenna.

– Hva slags forhold har du til sommeren?

– Jeg liker sommeren når det regner. Jeg er hviterusser, vet du, så jeg er en sucker for melankoli og nostalgi. Også liker jeg å se på solnedgangen om sommeren.

– Hvilket sommerminne ville du helst vært foruten?

– Det var da jeg skulle på Tusenfryd, og det var stengt da jeg og kompisen min kom fram dit. Da var jeg lei meg resten av sommeren. Jeg har både mine beste og mine verste minner fra Tusenfryd.

– Hva spiser du helst om sommeren?

– Jeg spiser helst lett mat om sommeren. Jeg spiser mye fisk, og fiskesuppe er også godt. Og avocado! Det spiser jeg mye av.

Alexander Rybak var godt tabloidstoff da han deltok i den svenske versjonen av «Skal vi danse». Han skapte blant annet overskrifter da han og den svenske dansepartneren Malin Johansson kysset på en svensk nattklubb i mars i år - mens han var sammen med Maria Strøm Slyngstad.  (Foto: Robert Eklund , © TS)
Alexander Rybak var godt tabloidstoff da han deltok i den svenske versjonen av «Skal vi danse». Han skapte blant annet overskrifter da han og den svenske dansepartneren Malin Johansson kysset på en svensk nattklubb i mars i år - mens han var sammen med Maria Strøm Slyngstad. (Foto: Robert Eklund , © TS)

– Hva er dine planer for ferien?

– Mine planer for ferien er å ikke la meg lure av alle jentene. Om sommeren blir det lett til at man sier ha det til de jentene man virkelig er glad i til fordel for jenter som man egentlig ikke bryr seg noe om. En sommerflørt kan aldri erstatte jenta du er aller mest glad i.

Les også: – Jeg skal sende henne en SMS etterpå

Les også: Rybak fikk ny sjanse etter raseriutbruddet

– Hvem ville du gitt en kald dusj i sommer?

– Hvem jeg ville gitt et spark i ræva, liksom? Nei, det vet jeg ikke. Jeg vil alle godt.

– Hvem ville du helst delt en flaske vin med?

– Cathrine Moholt! Hun kunne jeg diskutert livets gleder og sorger med.

– Hvor viktig er sommerværet for deg?

– Jeg liker at det regner om sommeren. Regn er så rensende. Men jeg liker ikke at det er kaldt om sommeren, det skal være varmt.

– Hva er ditt favorittferiested?

– Drømmestedet er nok Bali, men dit trenger jeg ikke å dra i sommer. Jeg kan like så godt feriere på Sørlandet. Det er alt for mange nordmenn som på død og liv skal reise utenlands om sommeren. Jeg skjønner ikke hvorfor folk insisterer på å dra utenlands i de månedene når det endelig blir fint å være her i Norge! Vi bor i verdens vakreste land, med fjell og fjorder. Jeg liker å gå turer i den fantastiske naturen.

– Hva slags musikk hører du helst på om sommeren?

– Jeg hører mye på jazz og visemusikk, og hører på både eldre og nyere musikk. Jeg liker sanger med innslag av shuffle og swingrytmer. Jeg er glad i sanger som «Jørgen hattemaker» og «En solskinnsdag». Av norske band hører jeg en del på Postgirobygget og Trang fødsel. De er litt sånne «hit or miss»-band – låtene de lager blir enten schlägere eller flopper. Når jeg hører «Ferie» av Postgirobygget blir jeg nostalgisk. «Drømmedame» er kanskje den aller beste låten deres.

– Klarer du å koble helt av fra jobb om sommeren?

– Jeg har noen feriedager i sommer, og da skal jeg koble helt av med å spille tv-spill. Jeg lar meg ikke påvirke av det fine været. Det er så mange nordmenn som sier «Å, så fint vær! Nå må jeg ut og finne på noe!», mens jeg er litt mer sånn: «Å, så fint vær det er ute! Da kan jeg fortsette med å spille tv-spill her inne».

TOLV KJAPPE SPØRSMÅL

1. Sjø eller fjell?

Sjø. Nei, forresten, fjell. Jeg liker fjell bedre.

2. Ipad eller avis?

Avis.

3. Solfaktor 5 eller 50?

5.

4. Vin eller øl?

Ingen av delene. Druesaft er godt som det er, det trenger ikke å besudles.

5. Strand eller storby?

Det får meg til å tenke på jenter igjen. Dersom man har kjæreste er det best å dra til en storby. Da slipper hun å få konkurranse av så mange lettkledde jenter på stranden. Da kan man heller være på storbyferie, og så kan kjæresten heller være lettkledd om kvelden. Dersom man er singel er det best med strandferie. Det er som å dra på byen kontra å være hjemme på en lørdagskveld. Dersom man har kjæreste er det ikke noe vits i å dra på byen, det er jo bare et sjekkested. Da vil jeg heller være hjemme med kjæresten og se på film.

6. Salt- eller ferskvann?

Saltvann.

7. Hytte eller båt?

Husbåt.

8. Sjokolade eller jordbæris?

Sjokoladeis.

9. Norges- eller utenlandsferie?

Utenlandsferie. Nei, forresten, utlandet forbinder jeg med jobb, så da blir det Norgesferie.

10. Facebook eller twitter?

Facebook.

11. Utenom din egen familie – hvem ville du strandet på en øde øy med?

Cathrine Moholt.

12. Hvem fortjener en regntung sommer?

Nå liker jo jeg at det regner om sommeren, så det må bli Cathrine Moholt igjen, det da.

– Så du vil med andre ord sitte på en øde øy i regnvær og snakke om livets gleder og sorger?

– Noe sånt, ja.

Les også:

– Jeg er ikke blitt svensk, jeg er bare litt gal

Rybak og Solli-Tangen: – Nå er det tid for vennskap igjen.