Volker Finke (t.v.) forventer at Ståle Solbakken leder FC Köln til en plass på øvre halvdel av tabellen. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Volker Finke (t.v.) forventer at Ståle Solbakken leder FC Köln til en plass på øvre halvdel av tabellen. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Solbakken om Bild-slakten: – Latterlig kritikk

Ståle Solbakken forstår ikke tysk medierefs.

Ståle Solbakken er helt uforstående til at han kritiseres i tysk presse for å starte på Köln-jobben fire dager etter spillerne.

– Det er latterlig, sier Solbakken til TV 2 Sporten om kritikken fra Bild.

«Utrolig! Solbakken fraværende i Køln-oppkjøringen», skriver den tyske storavisen om at nordmannen slutter seg til sin nye klubb 26. juni. Sesongoppkjøringen starter 22. juni. Bild mener den nye treneren burde bruke tiden på å bli kjent med sine nye spillere.

– Dette har vært klart veldig lenge. Kontrakten min starter ikke engang før 1. juli. Det har hele tiden vært planen at jeg skal starte fem dager før kontrakten min begynner - da vi reiser på treningsleier i Nord-Tyskland. Jeg må jo ha litt ferie også, sier Solbakken, som mener han ikke går glipp av noe som helst i sesongoppkjøringen.

– De fire dagene jeg ikke er der, har spillerne kun spenst- og styrketester. Og landslagsspillerne slutter seg først til laget mellom 4. og 6. juli, påpeker 43-åringen, som formelt har kontrakt med FC København til 1. juli.

LES: Köln starter uten Solbakken

– En dårlig start for nordmennene. FC Köln er en stor mulighet for Solbakken. En trener som verken kjenner spillerne eller ligaen, burde egentlig vært på plass før oppkjøringen starter, skriver Bild.

Også express.de synes det er rart at et lag starter sesongoppkjøringen uten sin nye trener, og kaller det hele kuriøst.

– For meg er det ufarlig. Jeg snakker med treneren hver dag, uansett hvor han er, sier FC Kölns sportsdirektør Volker Finke.

Selv hadde ikke Solbakken fått med seg kritikken fra tyske medier.

– Men dette var jo en god start, fleiper Ståle Solbakken med et smil.