Dave Brailsford (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
Dave Brailsford (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Team Sky-sjef: – Er en tøff beslutning

Men Team Sky-sjef Dave Brailsford er klar på at erfaring er en viktig egenskap når han skal velge ut hvem som får sykle Tour de France.

Søndag avgjøres det om Kurt Asle Arvesen får sykle Tour de France i sitt siste år som sykkelproff.

Nåløyet er trangt, og det er Brailsford som har det siste ordet før laget presenteres.

- Vi har to ledige plasser og sju ryttere å velge mellom. Det er vanskelig, men samtidig en fin posisjon å være i, sier han til TV 2 Sporten.

LES: Arvesens håp om Tour de France-deltakelse stiger

Ni klare for Tour de France
Tour de France-laget består av ni syklister. Det betyr at briten allerede har bestemt seg for sju navn, deriblant Edvald Boasson Hagen.

- Hva vil avgjøre hvem som får de siste plassene?

- Det er hva vi ønsker å oppnå som lag. Form og erfaring er selvsagt viktig, samtidig må vi se hvem som best kan bidra til at laget når de målene vi har satt, svarer han.

Da Kurt Asle Arvesen måtte bryte Tour of California i midten av mars, var han sikker på at alt håp var ute. Også lagledelsen var skeptiske da. Men etter at 36-åringen har vist stigende form de siste ukene, først under Luxemburg rundt og nå i Sveits, er situasjonen annerledes.

- Det ser lysere ut nå, og så får vi se etter denne uka, sier Brailsford.

LES: Hushovd går for gul trøye i Tour de France

– Fordel med Arvesen
Da TV 2 Sporten snakket med Edvald Boasson Hagen onsdag, var han tydelig på at det vil være en stor fordel for ham å ha med Arvesen på laget. Mange har samtidig pekt på at Team Sky gjorde en tabbe i 2010, da eresfjordingen ble vraket.

- Det som taler for Arvesen er at han har vært med før, har erfaring og at han er en god kommunikator. Nå ser det også ut til at formen er i ferd med å komme på riktig tidspunkt. Men det er også andre som er i bra slag, så det blir en tøff beslutning, forteller Brailsford.