Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KREVER MER ALLSIDLIG DEKNING: Det eritreiske miljøet i Oslo demonstrerte utenfor NRK onsdag. - Vi vil at NRK skal stoppe med sin selektive dekning, sier Hagos Yared. (Foto: TV 2)
Det er mange år siden noen møtte opp utenfor NRK for å demonstrere, men i dag marsjerte en innvandrergruppe man sjelden hører om, nemlig eritreere, mot statskanalen på Marienlyst.

Det er ikke ofte det eritreiske miljøet i Oslo tyr til demonstrasjoner. De er faktisk ganske fraværende i den offentlige debatten.

Men for første gang er eritreerne forbannet. Norges tre største eritreiske foreninger hevder NRK sverter dem.

– Vi vil at NRK skal stoppe med sin selektive dekning, sier Hagos Yared.

Blant innslagene er Dagsrevyens reportasje fra 17. mai i fjor som fortalte om skattlegging av eritreere i Norge, og saken om at hundretusener av kroner ble bevilget til et omstridt ungdomsparti i Eritrea.

Ønsker allsidig dekning

Drøyt tre hundre norsk-eritreere marsjerte fra Majorstua til NRK på Marienlyst.

– Det er mange som ikke kunne møte opp på grunn av jobb, skole og studier. Men vi viser vår støtte for å protestere, sier Yared.

– Hva krever dere nå?

– Vi ønsker en allsidig dekning. Både godt og vondt. Noe som viser en allsidig dekning, sier Yared.

MØTTE SJEFEN: Demonstrantene møtte utenrikssjef Knut Erik Holm som mener at NRK har drevet med redelig journalistikk om Eritrea, men lovet å se på saken. (Foto: TV 2)
Les også: Eritreisk ungdom i Norge kan bli fratatt støtte

Sang og danset

Det er mange år siden noen har møtt opp utenfor statskanalen for å protestere. Og demonstranter som synger og danser er kanskje et enda mer sjeldent syn utenfor NRK-huset.

Etter taler og dans var det tid for å møte NRKs ledelse ansikt til ansikt. Og for å motta protesten kom utenrikssjefen Knut Erik Holm.

– Jeg takker for dette og skal se på det. Jeg mener, uten at jeg skal diskutere vår Eritrea-dekning her og nå, at vi har drevet med redelig journalistikk om Eritrea. Og det har jeg tenkt å si nå, sa Knut Erik Holm til de fremmøtte demonstrantene.