TV2 OL 2014 Marit Bjørgen (Foto: TV2/Scanpix montasje: TV 2)
TV2 OL 2014 Marit Bjørgen (Foto: TV2/Scanpix montasje: TV 2)

Olympiske leker på TV 2

TV 2 har kjøpt rettighetene til OL i Sotsji i 2014 og Rio De Janeiro i 2016. Aldri før har seere hatt tilgang på så mye sport på så mange kanaler.

TV 2-sjef Alf Hildrum er på vei inn i den gamle OL-arenaen Bislett for å fortelle en ny OL-nyhet;

– Vi har kjøpt rettighetene til OL i 2014 og 2016. Vi skal vise det på TV, men også på nett og mobil slik at dette blir en større opplevelse en noen gang før, sier Hildrum.

OL i alle kanaler

Det produseres 5000 timer TV fra sommer-OL og 1700 timer fra vinter-OL. Tidligere har norske seere bare hatt tilgang til en brøkdel av dette. Men nå satser TV 2 på å tilby sport i alle kanaler.

– TV 2 kommer til å vise mer fra de olympiske leker enn det som har vært gjort noen gang før, sier Hildrum.

– Vi er veldig godt rustet for dette: I dag har vi både TV 2 Sumo og 13 tv-kanaler. Åtte av disse er rene sportskanaler. Vi er også langt fremme med våre satsinger på løsninger både for mobiltelefon og nettbrett.

Det viktigste blir gratis

Selv om satsingen til TV 2 innebærer betalingsordninger både på TV og på nett lover Hildrum at de viktigste begivenhetene blir gratis.

– De store begivenhetene og der Norge har medaljekandidater skal fortsatt være gratis. Mye av dette vil gå på hovedkanelen vår. Men i tillegg skal de som er spesielt interessert i sport få et tilbud som ikke eksisterer i dag, sier Hildrum.

Bryter NRK tradisjon

Tidligere har Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) hatt de europeiske rettighetene til OL. Nå er det SPORTFIVE som eier rettighetene. TV 2 er den første europeiske kanalen som kjøper eksklusive rettigheter til de Olympiske leker utenfor EBU og overtar dermed en rolle som NRK har hatt siden 1960. TV 2s sportssjef Bjørn Taalesen er overbevist om at TV 2 vil gjøre OL-opplevelsen til noe helt nytt.

– Vår satsing på Tippeligaen og Premier League har vist at TV 2 takler nye og store oppgaver på en fremragende måte. Våre plattformer gjør det mulig for at for eksempel de som vil se landhockey skal tilbys dette på en norsk kanal.

– Er det et problem at NRK sitter på rettighetene til ski resten av sesongen?

– Nei, tvert imot. Det eneste NRK gjør ved å vise dette før OL, er å promotere vår kommende OL-dekning, sier Taalesen.

IOC positive til TV 2

IOC-medlem Gerhard Heiberg sier han er meget fornøyd med avtalen de har gjort med TV 2.

– Vi har hatt et godt samarbeid med NRK i alle år, men nå har TV 2 vunnet. Vi er veldig fornøyd med avtalen, og er sikre på at TV 2 vil levere et godt produkt til det norske folk, sier Heiberg.

Satser stort

I 1952 var Bislett arena for OL på skøyter. I dag sitter Alf Hildrum og følger med på friidrett på samme stadion. Han vedgår at dette blir et stort løft for TV 2.

– Dette gleder vi oss til. Vi er svært ydmyke med hensyn til den dyktighet og de tradisjoner NRK har når det gjelder OL. Det vil bli to store løft, men jeg vet at dette vil skape iver og engasjement blant de ansatte i hele bedriften. Jeg er sikker på at hele organisasjonen kommer til å gjøre det ytterste for å gjøre dette til en stor opplevelse for det norske folk.