Det norske herrelandslaget har fått en helt grei gruppe i håndball EM, mener Ole Gustav Gjekstad.
Det norske herrelandslaget har fått en helt grei gruppe i håndball EM, mener Ole Gustav Gjekstad.

Gjekstad om Norges EM-gruppe: – Kunne vært mye verre

TV 2 Sportens håndballekspert, Ole Gustav Gjekstad, vurderer Norges gruppe i håndball-EM.

Onsdag ble gruppene til neste års håndball-EM i Serbia trukket i Beograd. Norge skal møte Kroatia, Island og Slovenia i gruppe D i mesterskapet som starter 15. januar 2012.

– En ganske bra trekning
Norge var seedet på nivå 2. Fra øverste seedingpulje trakk de Kroatia, mens Island og Slovenia var i henholdsvis nivå 3 og 4. Sverige havnet i gruppe B, sammen med Tyskland, Tsjekkia og Makedonia.

Les også: Norge i pulje med Kroatia og Island

– Jeg synes at det var en ganske bra trekning. Vi kunne byttet plass med Sverige, men jeg tror at vi har gode muligheter til å slå alle lagene. Det kunne vært mye verre, sier TV 2 Sporten håndballeksepert Ole Gustav Gjekstad.

Slik vil Gjekstad vurdere de norske motstanderne:

Kroatia:
– I Kroatia møter Norge et lag som spiller veldig kynisk. De vinner sjelden med stor margin i de innledende kampene, men de er veldig flinke til å vinne.

Island:
– Island er noe helt annet enn Kroatia. Det er et lag som spiller med mye fart, og Norge har blitt fraløpt av dem et par ganger. Men jeg tror at vi har en god mulighet til å spille jevnt med dem i EM.

Slovenia:
– Jeg er litt usikker på Slovenia. Det er et lag som har mange gode spillere, men som varierer veldig i prestasjonene. På en normal dag skal Norge være bedre.

Vanskelig mellomspill
Hvis Norge klarer å avansere fra det første gruppespillet venter trolig enda tøffere motstand i mellomspillet. Norges gruppe krysses nemlig med gruppe C, som består av Frankrike, Spania, Russland og Ungarn.

– Det blir mye verre i mellomspillet. Frankrike, Spania og Kroatia kommer nok til å kjempe om de to semifinaleplassene, mener Gjekstad.

Robert Hedin (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Robert Hedin (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)