Thor Hushovd (Foto: PASCAL GUYOT/AFP)
Thor Hushovd (Foto: PASCAL GUYOT/AFP)

Hushovd går for gul trøye i Tour de France

«Oksen fra Grimstad» vil gjerne tilbake i ledertrøyen et par dager under sommerens store ritt, og avviser samtidig at han går for den grønne spurttrøyen.

Se femte etappe i Sveits rundt på TV 2 SPORT 1 og tv2sumo.no fra kl. 16.00

Tirsdag tok Thor Hushovd sesongens første seier da han spurtslo Peter Sagan og vant den fjerde etappen i Sveits rundt. Nå forteller 33-åringen om hvilke planer han har for sommerens store høydepunkt, Tour De France.

– Jeg har mine mål, og det er å vinne noen av de «halvharde» etappene og så forhåpentligvis få med seg gul ledertrøye en dag eller to, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Gode muligheter på første etappe
For å ha mulighet til å nå målet om gul ledertrøye må Hushovd sannsynligvis vinne rittets første etappe, fra Passage du Gois til Mont des Alouettes. Etappen avsluttes med en fjerdekategoristigning, noe som bør passe Hushovd bedre enn spesialspurtere som lagkamerat Tyler Farrar eller Mark Cavendish.

Les også: Arvesen om Hushovd: – Verdens beste i slak oppoverbakke
Les også: Hushovd: – Dette var digg!

Hvis Hushovd ikke klarer å vinne den etappen, er han helt avhengig av at laget er i toppform på lagtempoetappen som følger. Etter de to første dagene er det naturlig å tro at Garmin-Cervélo vil satse på Tyler Farrar i spurtene helt til rittet kommer til fjellene.

Går ikke for grønt
Dersom Hushovd havner i gult, vil det ikke være første gang. Han fikk æren av å kle på seg den ettertraktede trøyen både i 2004 og 2006.

Norske sykkelfans er også vant med å se Hushovd kjempe om den grønne spurttrøyen, men det har han ikke tenkt å gjøre i år.

– Nei, det er ikke planen, forteller Hushovd.

Thor Hushovd (Foto: PASCAL GUYOT/AFP)
Thor Hushovd (Foto: PASCAL GUYOT/AFP)