Hushovd (Foto: Jean Christophe Bott/Ap)
Hushovd (Foto: Jean Christophe Bott/Ap)

Dag Otto: – Thor vet hva han gjør

Dag Otto Lauritzen har aldri vært bekymret for formen til Thor Hushovd, men er glad for at bekreftelsen kom i Sveits rundt.

Hushovd fikk sesongens første seier på den fjerde etappen av Sveits rundt, og TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen er glad for at 33-åringen er i rute før årets høydepunkt.

– Det var blodsterkt. Thor pleier alltid å finne formen til Tour de France, men det er ekstra godt når man også viser det. Det var bra for selvtilliten - både for Thor selv og laget, sier Lauritzen til TV 2 Sporten.

Les også: Hushovd: – Dette var digg!

I tillegg til at «Oksen fra Grimstad» selv fikk bekreftet at han har lyktes med sitt eget treningsopplegg, tror Lauritzen seieren også var vel så kjærkommen for Team Garmin-Cervélo.

– Det er alltid viktig å vinne, og det gir en trygghet innad i laget siden de ikke har levert så godt.

Studerer løypene

Ved målgang i Huttwil kunne Hushovd for første gang juble for en seier i verdensmestertrøyen, men TV 2s sykkelekspert mener det ikke har vært en hindring for ham underveis.

– Jeg tror det er litt medieskapt, og Thor har nok mest av alt fokusert på det han selv skal gjøre. Men samtidig krever det litt ekstra energi, sier han.

Les også: Thor Hushovd: – Kan senke skuldrene med en seier

Hushovd mente selv at han hadde gode seiersmuligheter før den fjerde etappen.

– Det viser at Thor vet hva han gjør, og at han studerer løypene nøye, sier Lauritzen.

Storfornøyd Kaggestad

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad gledet seg stort over at Thor Hushovd viste muskler i Sveits rundt.

– Det er lite som skal til før han er i toppform. Han virket veldig solid, sier Kaggestad.

Les også: Cunego overtok ledertrøyen i Sveits rundt

Det var nemlig ikke smågutter Hushovd konkurrerte mot på etappen til Huttwil. Mark Cavendish, Peter Sagan, Oscar Freire og Tom Boonen satt alle i feltet. Cavendish falt av, men de tre andre hang med helt inn. Kaggestad mener Hushovd er i rute før Touren.

– Formen hans er vesentlig bedre i år enn på samme tidspunkt i fjor, sier Kaggestad.

I fjor hadde Hushovd en trøblete oppladning til Tour de France. Likevel var han med og kjempet om den grønne poengtrøyen. Kaggestad mener det ser lysere ut i år.

– I år har han hatt en mye roligere oppkjøring. Han har hatt én bom, i Tour of California. Etter min mening kom han for seint til USA, sier Kaggestad.