10 TING DU BØR HA I VESKA: Noen skjønnhetsprodukter klarer du deg rett og slett ikke uten. Her er ti ting du bør i ha i veska. Veske fra Lilly of Sweden (kr 599, Nelly.com).
10 TING DU BØR HA I VESKA: Noen skjønnhetsprodukter klarer du deg rett og slett ikke uten. Her er ti ting du bør i ha i veska. Veske fra Lilly of Sweden (kr 599, Nelly.com).

Skjønnhet: 10 ting du alltid bør ha i veska

Håndkrem, speil, q-tips og concealer. Her er skjønnhetsproduktene du ikke bør gå hjemmefra uten!

Skal du rett fra kontoret på fest? Har du bommet med neglelakken? Eller vil du bare freshe deg opp etter en lang dag? Med disse ti tingene i vesken unngår du enhver skjønnhetskrise.

LES OGSÅ: Skjønnhetsproduktene du ikke kan leve uten

1. Speil

Speil, speil på veggen der, hvem er vakrest i landet her? Har du mat mellom tennene? Søvn i øynene? Eller skal du bare sjekke sminken? Et lommespeil er din beste venn! Se etter doble lommespeil som består av både et vanlig speil og et forstørrelsesspeil. Flere makeupprodukter, som for eksempel pudder, rouge og øyenskygger, kommer ofte med innebygde speil.

LES OGSÅ: Makeupartistens beste tips

2. Q-tips

Q-tips er er et uunværlig skjønnhetsprodukt i enhver jentes sminkepung. De hvite bomullspinnene kan brukes til (nesten) alt, og er perfekte til å korrigere sminken og å perfeksjonere neglelakken. Genialt, enkelt, praktisk og rimelig!

LES OGSÅ: Kroppskunst uten blekk, blod og nåler

DETTE KAN DU IKKE LEVE UTEN: Disse skjønnhetsproduktene bør
 du ha i veska! Hårspray fra Shu Uemura som gir bevegelig hold til frisyren.
 Sprayen er UV-beskyttende, og beskytter håret mot ytre påvirkning. Kommer
 også i reisestørrelse på 100 ml (300 ml kr 350). Profesjonelle pinsett
 fra Paname i rustfritt japansk stål med ekte Swarovski-steiner (kr 119,
 Vitusapotek). «Tryllepennen» Touche Éclat som dekker ujevnheter i huden
 og skjuler mørke ringer under øynene (kr 300, Yves Saint Laurent). Deodorant
 som bekjemper hvite og gule flekker på klær (Veil. pris kr 43, NIVEA).
DETTE KAN DU IKKE LEVE UTEN: Disse skjønnhetsproduktene bør du ha i veska! Hårspray fra Shu Uemura som gir bevegelig hold til frisyren. Sprayen er UV-beskyttende, og beskytter håret mot ytre påvirkning. Kommer også i reisestørrelse på 100 ml (300 ml kr 350). Profesjonelle pinsett fra Paname i rustfritt japansk stål med ekte Swarovski-steiner (kr 119, Vitusapotek). «Tryllepennen» Touche Éclat som dekker ujevnheter i huden og skjuler mørke ringer under øynene (kr 300, Yves Saint Laurent). Deodorant som bekjemper hvite og gule flekker på klær (Veil. pris kr 43, NIVEA).

3. Leppepomade

Påkjenninger som stress, klima, vær og vind kan gi deg tørre og sprukne lepper. Da kan det være greit å ha en leppepomade for hånden. Husk å beskytte leppene mot solen om sommeren! Se etter leppepomade med solfaktor (SPF). Velg gjerne en leppepomade med pleiende ingredienser, som for eksempel vitamin A og E.

En god leppepomade kan med fordel også brukes på flisete neglebånd og på tørre områder på kroppen som for eksempel albuer og knær, samt gi naturlig glans til både øyelokk og kinnbein.

LES OGSÅ: Slik legger du hverdagsmakeup

4. Deodorant

Skal du rett fra jobb på fest? Er du nervøs i forkant av en spennende date? Eller har det rett og slett vært en hektisk dag? Ha en deodorant i vesken, så er du alltid beredt! Har du sensitiv hud kan det lønne seg å kjøpe en deodorant uten alkohol eller konserveringsmidler. Redd for hvite ringer under armene? Velg en deodorant som er spesielt utviklet for å minimerer risikoen for hvite flekker på klærne.

LES OGSÅ: Den store parfymeguiden

5. Pinsett

En pinsett er det perfekte redskap til å fjerne en vond flis i fingeren, men også til å rydde opp i viltvoksende øyenbryn eller nappe bort uønskede ansiktshår. Et must i sminkepungen! Investér i en god pinsett, gjerne med skrå tupp som gjør det enklere å nappe de små øyenbrynshårene.

LES OGSÅ: Vil du gi ansiktet et løft?

6. Håndkrem

Plages du av tørre og sprukne hender? Klima, smuss, kjemikalier, såpe og vann tørker ut hendene. En god håndkrem tilfører fuktighet, og gir deg smidige, motstandsdyktige og silkemyke puselabber.

Bruk en lett håndkrem som trekker raskt inn i huden på dagen, og en fetere krem om natten. Velg gjerne en håndkrem med karbamid, som er et av kroppens egne stoffer som holder på fuktigheten i huden. Tørr og irritert hud vil ofte bedres ved å tilføre omega-6, som er en aktiv ingrediens i mange håndkremer. Les mer om tørre hender og håndpleie hos Apotek1.

LES OGSÅ: Deborah Lippmann: Neglelakken stjernene kaster klærne for

SKJØNNHETSPRODUKTENE DU VIL ELSKE: Har du dette i vesken, er
 du alltid beredt i tilfelle skjønnhetskrise! Forfriskende ansiktsvann
 fra Mayawater som består av rent, mineralrikt og pH-nøytralt kildevann
 fra Skogshorn i Hemsedal. Ansiktsvannet revitaliserer og renser tørr
 og forurenset hud (kr 179, Mayawater.no). Beskyttende og nærende krem
 for hender og negler med vitaminer, nærende og fuktighetsgivende ingredienser
 (kr 298, Dermalogica). Leppepomade med fuktighetsgivende ingredienser
 og pleiende oljer. Inneholder blant annet lanolin, mandelolje og vitamin
 A og E, samt SPF 4 som beskytter leppene mot solen (kr 95, Kiehl's,
 Gimle Parfymeri/Parfymeri.no). Leppepomade fra Rosebud som kan brukes
 på tørre og sprukne lepper, flisete neglebånd og tørre områder på kroppen
 (kr 98, Rosebud.no). Q-tips er en jentes beste venn, og kan brukes til
 alt fra å fikse sminken til å fjerne søl fra neglelakken. Selges i butikker
 og apotek over hele landet.
SKJØNNHETSPRODUKTENE DU VIL ELSKE: Har du dette i vesken, er du alltid beredt i tilfelle skjønnhetskrise! Forfriskende ansiktsvann fra Mayawater som består av rent, mineralrikt og pH-nøytralt kildevann fra Skogshorn i Hemsedal. Ansiktsvannet revitaliserer og renser tørr og forurenset hud (kr 179, Mayawater.no). Beskyttende og nærende krem for hender og negler med vitaminer, nærende og fuktighetsgivende ingredienser (kr 298, Dermalogica). Leppepomade med fuktighetsgivende ingredienser og pleiende oljer. Inneholder blant annet lanolin, mandelolje og vitamin A og E, samt SPF 4 som beskytter leppene mot solen (kr 95, Kiehl's, Gimle Parfymeri/Parfymeri.no). Leppepomade fra Rosebud som kan brukes på tørre og sprukne lepper, flisete neglebånd og tørre områder på kroppen (kr 98, Rosebud.no). Q-tips er en jentes beste venn, og kan brukes til alt fra å fikse sminken til å fjerne søl fra neglelakken. Selges i butikker og apotek over hele landet.

7. Fuktighetsspray

Føler du deg stram i maska etter en dag for dataskjermen? Sitter du på et fly med tørr luft? Eller trenger du å freshe opp makeupen? Da er en forfriskende fuktighetsspray noe for deg! Fuktighetsspray revitaliserer tørr og forurenset hud, og er perfekt for å friske opp eller fiksere makeupen.

LES OGSÅ: Slik får du vakker hud

DEN VIKTIGE HÅRBØRSTEN: Investér i en god hårbørste som er skånsom
 mot håret, som denne hårbørsten fra Shu Uemura. Passer for alle hårtyper
 (kr 450).
DEN VIKTIGE HÅRBØRSTEN: Investér i en god hårbørste som er skånsom mot håret, som denne hårbørsten fra Shu Uemura. Passer for alle hårtyper (kr 450).

8. Hårspray

Dårlig hårdag? Da kan hårspray være redningen! Velg en håspray som gir langvarig hold uten å klebe, og som er lett å børste ut. Hårspray i reisestørrelse er perfekt for håndvesken! Du kan også bruke hårspray til å holde uregjelige øyenbryn på plass. Spray litt hårspray på en ren maskarakost eller på fingrene, og gre øyenbrynshårene i ønsket form.

LES OGSÅ: Jan Thomas viser deg hvordan du får volum i håret

9. Concealer

Concealeren bør ha en fast plass i vesken. Du kan bruke concealer for å dekke ujevnheter i huden, eller for å skjule mørke ringer under øynene.

LES OGSÅ: Slik fjerner du mørke ringer under øynene

Ta utgangspunkt i hudtonen din når du velger farge på concealeren. Har du lilla undertone i huden, bør du velge en concealer med gultoner som nøytraliserer lillafargen. Har du blå undertone i huden, bør du velge en concealer som heller mot det oransje. Concealeren bør være én nyanse lysere enn huden din. Velg en concealer med en fin, lett konsistens som ikke legger seg i fine linjer eller rynker.

Mange foretrekker å bruke fingrene for å legge concealer. Varmen fra fingertuppene får nemlig concealeren til å smelte perfekt inn i huden! Legg concealer under øyepartiet, og opp mot neseryggen ved øyekroken. Husk også v'en i ytterkant av øyet!

LES OGSÅ: Den store foundationguiden

10. Hårbørste

Hårbørste bør være obligatorisk i vesken! Hårbørster kommer i alle varianter og prisklasser, men det kan være lurt å investere i en skikkelig hårbørste som er skånsom mot håret.

LES OGSÅ: Happy Day test: Happy Day tester «superstrikker»

Denne artikkelen ble første gang publisert 15.06.11.