Lance Armstrong (t.v.) og Tyler Hamilton er ikke akkurat bestevenner for tiden. Her et bilde fra tiden hvor begge var profesjonelle syklister. (Foto: THIERRY ROGE/Reuters)
Lance Armstrong (t.v.) og Tyler Hamilton er ikke akkurat bestevenner for tiden. Her et bilde fra tiden hvor begge var profesjonelle syklister. (Foto: THIERRY ROGE/Reuters)

– Lance Armstrong truet Tyler Hamilton på restaurant

Stemningen mellom de tidligere lagkameratene var ikke akkurat god etter Hamiltons dopanklager mot Armstrong.

For mindre enn en måned siden gjorde den tidligere syklisten Tyler Hamilton et intervju med det amerikanske programmet «60 minutes» hvor han fortalte at han hadde sett Lance Armstrong dope seg mens de syklet sammen US Postal.

Armstrong var naturlig nok ikke spesielt fornøyd med uttalelsene til sin gamle lagkamerat. Amerikaneren har blitt anklaget for doping flere ganger i løpet av de siste årene, men har hele tiden bedyret sin uskyld.

Les også: Hamilton: - Armstrong testet positivt i 2001
Les også: Hamilton: – Jeg så Armstrong bruke EPO

Lørdag kveld møttes de to, da Hamilton var ute på restaurant sammen med en gruppe treningskamerat og Armstrong tilfeldigvis kom inn på det samme stedet.

Episoden som fulgte skal ha vært av en slik karakter at Hamiltons advokat, Chris Manderson, nå har varslet FBI ifølge sportskanalen ESPN.

Vil gjøre livet hans til «et levende helvete»
Armstrong skal ha spurt Hamilton om hvor mye han ble betalt for å gjøre intervjuet med «60 minutes», og skulle «knuse ham», «rive ham i stykker i vitneboksen» og «gjøre livet hans til et levende helvete». Advokat Manderson forteller at han følte seg tvunget til å melde fra om hendelsen.

– Lance Armstrong skal muligens forsvare seg i en sak som har hatt bred mediedekning, og Tyler er et mulig vitne. Når de to har kontakt, og spesielt aggressiv kontakt, er det vår plikt som advokater å melde fra om det.

Ulike versjoner av hva som skjedde
Men det finnes flere versjoner av hva som skjedde på restaurenten «Cache Cache» den kvelden. Eieren, Jodi Larner, forteller at Armstrong ikke truet Hamilton på noen som helst måte, og at han aldri reiste seg fra barkrakken.