Norges eneste Ford Crown Victoria Police Interceptor? (Foto: Atle Bjørnar Bratset  tk.no / ANB)
Norges eneste Ford Crown Victoria Police Interceptor? (Foto: Atle Bjørnar Bratset tk.no / ANB)

Politibil stoppet i fartskontroll

Les den uvanlige politibil-historien her:

Bilen er en Ford Crown Victoria Police Interceptor, skriver Tidens Krav.

Det er en 1999-modell, og den er importert til Norge av Rolf Hammeraas fra Kristiansund. Hammeraas mener å vite at dette er den eneste i sitt slag i Norge.

Gledessprederen

På en kjøretur tur retur Kristiansund Bud lørdag fikk vi oppleve store smil, peking og høylytt latter fra bilister og myke trafikkanter. Sjåfører hang ut av vinduet, de både tutet med horn og blinket med lys. Publikum satte tydeligvis pris på fremmedelementet, som denne bilen virkelig er.

- Jeg har kjøpt bilen for å ta den med på biltreff og har en gammel Mustang fra før, sier Hammeraas, som til daglig er leder av Norsk Metallretur i Kristiansund.

Hvordan bilen skal brukes framover er han ikke helt sikker på, men håper flest mulig får se den, og at den vil være et frisk pust i bilmiljøet i Kristiansund.

Etter kjøreturen lørdag er han overrasket over den positive responsen. Han tror det er gjenkjenningfaktoren fra tv og film, mer enn bilinteresse, som gjør at folk gleder seg over bilen.

En flott bil

Før kjøreturen var vi litt skeptisk til å sett oss inn i den, men frykten var ubegrunnet. Siden det er en politibil vi skriver om, så er dette rett og slett et kraftig og solid bygd fartøy. Setene var romslige og gode å sitte i. De som eventuelt måtte ha sittet i baksetet hadde ikke den samme komforten, men setene var også der komfortable. Dog ikke like romslig.

Mellom fører- og passasjersetene bak var det en kraftig vegg med en vindusluke. Denne skilleveggen har nok helt sikkert stoppet mangt et angrep på politioffiserene i forsetet.

- I tillegg er bilen stillegående og ligger som forventet svært godt på veien. Rød- og blålysene fungerer, sirenen trolig ikke. Uansett, jeg har ikke lov til å bruke noen av disse, opplyser Hammeraas.

Historien?

- Hva med historien til bilen?

- Vel, den er godt brukt og disse baksetene kunne sikkert fortalt mang en god historie... Men, utover det kjenner jeg ikke til noe, nei!

- Kulehull?

- Nei, ler Hammeraas. Jeg har sett etter dem, men ikke funnet noen. Og bra er det, sier en fornøyd eier til Tidens Krav.

Fartsbot

- Du har også rukket å få en fartsbot?

- Ja, dessverre. Jeg ble stoppet av politiet på Fursetfjellet når jeg kom fra Drammen med bilen. De kunne fortelle meg at jeg hadde kjørt litt for fort og dermed fikk jeg en bot. De sa det var første gang de hadde stoppet en politibil i en fartskontroll, og lo godt av det.

Bilen har tidligere vært i aktiv tjeneste hos California Highway Patrol i USA. Hammeraas vil nå starte arbeidet med å pusse opp bilen.

Flere bil og motorsaker på t.no finner du her:

Les også: Topp 10: Politibiler du IKKE kjører fra.