UØNSKET: En ny meningsmåling i Frankrike viser at de fleste franskmenn ikke ønsker at Alberto Contador skal delta i årets Tour de France. (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)
UØNSKET: En ny meningsmåling i Frankrike viser at de fleste franskmenn ikke ønsker at Alberto Contador skal delta i årets Tour de France. (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)

Franskmenn ønsker ikke Alberto Contador velkommen til Tour de France

En ny meningsmåling viser at spanjolen er uønsket i sommerens ritt.

Lørdag bekreftet Alberto Contador at han akter å stille til start i sommerens Tour de France, selv dopingsaken mot ham enda ikke er avklart.

LES OGSÅ: Contador bekrefter Tour de France-deltakelse

– Det er en stor utfordring. Jeg har tenkt over dette lenge, og jeg har snakket mye med laget. Det er en beslutning jeg har tatt sammen med Bjarne Riis. Det er ingen tvil om at det er viktig for laget og sponsoren at jeg deltar, sa Contador lørdag.

Bekreftelsen på at Alberto Contador deltar i årets Tour de France kom dagen etter et av Frankrikes største analyseinstitutter la ut en meningsmåling som viste at hele 63 prosent av de spurte ikke ønsket at den dobbelte Tour-vinneren skulle delta denne sesongen, ifølge Sporten.dk

18 prosent hadde ingen mening om saken, mens 19 prosent av de spurte ment at det var helt greit at spanjolen får muligheten til å forsvare fjorårets triumf.

LES OGSÅ: Kaggestad savner handling fra UCI

Contador ble tatt for misbruk av det forbudte stoffet clenbuterol, men ble frikjent av det spanske sykkelforbundet. Frikjennelsen ble så anket til WADA og UCI, men saken vil ikke bli avgjort før i august.

Dermed stod døren åpen for at den nybakte Giro d'Italia-mesteren kunne delta i verdens største sykkelritt også denne sesongen.

Synes du det er riktig at Alberto Contador får sykle årets Tour de France? Stem i avstemningen til høyre, eller si din meningen i kommentarfeltet nedenfor!