fk
fk
fkhkunst
fkhkunst

Her gjenskaper FKH-fansen «forbannet» Viking-kunstverk

Ler av overtroen til Rogalands-rivalen.

Det er mye prestisje på spill foran «slaget om Rogaland mandag».

Haugesund-fansen har fått med seg at overtroen er stor i Viking, og at klubben fjernet et kunstverk til flere hundre tusen kroner fra stadion - i håp om å kvitte seg med dårlig karma.

Les også: «Forbannelse» fikk Viking til å kaste ut kunstverk
Les også: Les deg opp før mandagens Tippeliga-kamper

– Skal gi dem kunsten tilbake
Det vil ikke Måkeberget akseptere uten videre, så nå har de laget sin utgave av kunstverket.

– Skal de kvitte seg med dyr kunst for å vinne kamper, så skal vi gi dem kunsten tilbake, sier FKH-supporter Knut Olav Vespestad til TV 2 Sporten.

Se og le - FKH-fansen laget sitt eget kunstverk i vinduet over!

– Han derre Rugland har betalt nesten 400 000 kroner for det der «dritet sitt». Vi betalte to pund kaffi og tre mark smør, og jeg ville gitt mer for dette enn originalen, sier Vespestad.

Overtroens opprinnelse
Overtroen i Stavanger skal ha startet i 2006 da lokalavisen, Rogalands Avis, tok med Feng Shui-konsulenten Janken Robertstad til Viking stadion for å vurdere energien der. Hun fant fort ut at kunstverket av en knust bil var en av årsakene til at resultatene uteble for Viking.

Bortsett fra bronsesesongen i 2007, har Vikings resultater det siste tiåret slett ikke stått i stil med satsingen i Stavanger. Og mange i oljehovedstaden har derfor pekt på den knuste bilen som en av årsakene. Da bunnen var nådd i mai 2011 tok det ikke mange ukene før kunstverket var fjernet, men Viking avviser at det skjer på grunn av resultatene.

– Ole Rugland funderte på å selge bilen i vinter, og det var forberedelsene til en stadion-konsert som gjorde det enklere å flytte kunstverket på dette tidspunktet, har kommunikasjonssjef i Viking, Ole Askeland, uttalt.