Anthony Ujah var selvskreven på rundens lag. (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)
Anthony Ujah var selvskreven på rundens lag. (Foto: Thomassen, Christian/Scanpix)

Ujah kan bli rekorddyr

Danske Brøndby villig til å sprenge overgangsrekord.

Anthony Ujah kan bli Brøndbys dyreste spiller noensinne, skriver Ekstra Bladet. Den danske klubben har kontaktet klubben direkte angående 20-åringen, men det er de ikke alene om. Avisen skriver at også Bordeaux, Mets, Monca, Lille, Hoffenheim, PSV, Club Brügge og Anderlech også har vist interesse for spissen. Dermed blir Ujah gjenstand for budkrig mellom klubbene, men det er Brøndby som skal fortsatt være favoritt til å sikre seg Lillestrøm-spilleren.

Kan bli rekorddyr
Hittil er Brøndbys dyreste kjøp i overkant av 12 millioner kroner for en spiller, men ifølge avisen vil Ujah sprenge overgangsrekorden med flere millioner dersom Brøndby skulle lykkes med sikre seg nigerianeren. Den danske klubben skal være villig til å betale rundt 17,3 millioner kroner. Sportssjef Ole Bjur var mandag i Norge for å forhandle med Lillestrøm, og skal ha økt budet så betraktelig at LSK fant det interessant å gå i forhandlinger. Ujah vil selv til Brøndby, hvor en fireårskontrakt venter. LSK håper å få opp mot 20 millioner danske kroner for nigerianeren som har scoret 26 ganger på 38 kamper for lillestrømlingene.

Les også: Brøndby jakter Ujah

Nærmer seg en overgang
Ifølge Ekstra Bladets kilder skal avstanden mellom partene nå være mer enn halvert, men formann og direktør i Lillestrøm Per Mathisen er avmålt.

– Men Ujah er fortsatt hos oss. Hvordan det ender er uvisst, men det har jo vært interesse for ham, sier Mathisen til den danske avisen.

Les også: Ingen Ujah-bud fra Brøndby

– Ikke usannsynlig med klubbskifte
Mathisen tror supporterne på Åråsen må forberede seg på å vinke farvel til Tippeligaens toppscorer.

– Det er klart at det er mange som har fått øynene opp for ham. Det er interesse fra flere forskjellige steeder, så det er ikke usannsynlig at han skifter klubb, for å si det sånn.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk