gutt_i_elv (Foto: Tipserbilde til 02255)
gutt_i_elv (Foto: Tipserbilde til 02255)

Gutt fast på trestamme midt i elva

Redningsaksjon i Brumunddal i Hedmark etter at en tenåringsgutt havnet i elva. Ble sittende fast i over en time i den flomtunge elva.

Rundt klokken 21.15 ble ungdommen i 15-årsalderen ble reddet. Han ble senere tatt hånd om av ambulansepersonell.

Reddet av mobilkran

Unggutten skal ha lekt ved elven sammen med tre venner, da han klatret ut på et tre som ligger på tvers av elven. Da han ikke klarte å klatre tilbake ble det slått alarm.

– Han ble reddet av mobilkrana, det var den som kom først til stedet. Da krana først var på plass tok det ikke mer enn to minutter før han var reddet, sier operasjonsleder Geir Rygh ved Hedmark politidistrikt.

– Han er tatt hånd om av ambulanse. han er sikkert veldig kald, men jeg vil tro at han klarer seg bra, sier operasjonslederen.

Se videoinnslag her:

526291

Mens brannvesen og politi mobiliserte utstyr og personell ble gutten sittende og holde seg fast i en trestamme som ligger på tvers av elva Brumunda to kilometer utenfor Brumunddal i Ringsaker kommune. Mannskaper fra brannvesenet og politiet rykket ut for å hjelpe unggutten.

– Vi prøver å være kreative og finne løsninger. Vi har mobilkran og helikopter på vei, det spørs hvem som kommer først og kan få til redning før han går i sjokk, sa innsatsleder Geir Weium ved Hedmark politidistrikt til TV 2.

Nedkjølt

Det er masse vann i elven. Gutten skal være nedkjølt etter å ha sittet en stund på trestammen.

– Han sitter på denne stammen og er ikke umiddelbart i livsfare. Men han begynner å bli kald og ambulansepersonellet begynner å bli veldig bekymret for ham, sa Weium mens redningsmannskaper ventet på helikopter og kran.

– Kritisk hvis han går i sjokk

Gutten satt i den flomtunge elva i over en time.