Phil Jones (t.v.) er så godt som klar for Manchester United, og får gode skussmål fra Sam Allardyce. (Foto: Anders Brohus/Ap)
Phil Jones (t.v.) er så godt som klar for Manchester United, og får gode skussmål fra Sam Allardyce. (Foto: Anders Brohus/Ap)

Sam Allardyce mener Phil Jones er en fremtidig landslagsstopper

Gamlesjefen til det 19-årige stoppertalentet fra Blackburn mener at overgangen til Manchester United er det riktige steget.

Det er ventet at Blackburns 19 år gamle midtstopper Phil Jones kommer til å skrive under for Manchester United i løpet av kort tid. Onsdag meldte flere engelske medier at Jones var i Manchester for å gjennomføre en medisinsk test.

Les også: – Phil Jones gjennomfører en medisinsk test hos Manchester United

Imponert over den mentale styrken
Sam Allardyce var mannen som sørget at for at Jones fikk sine første minutter med Premier League-fotball i 2009/10-sesongen.

– Han gjorde sin ligadebut mot Chelsea og var banens beste spiller, sier Allardyce til BBC ifølge The Independent.

Nå forteller gamlesjefen at det ikke var de fysiske kvalitetene til Jones som overrasket ham mest. Først og fremst ble han imponert over hvor rolig unggutten var.

– Den mentale styrken hans og evnen til å takle presset man får i Premier League, var det jeg la spesielt merke til.

– Fremtidig landslagsstopper
Jones er i Danmark med resten av det engelske U21-landslaget for å spille EM. Allardyce føler seg sikker på at stoppertalentet kommer til å ta steget videre til a-landslaget så fort han klarer å spille seg til fast plass hos Manchester United.

– Når han får seg litt mer erfaring, noe han kommer til å få i Manchester United, tror jeg at han kommer til å bli midtstopper på landslaget.

PS: Allardyce fikk sparken i Blackburn før jul, og har nå blitt ansatt som ny manager i West Ham United.

Les også: Her er torsdagens Premier League-rykter

 Sam Allardyce (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Sam Allardyce (Foto: ANDREW YATES/Afp)