Christoffer Rambo ble toppscorer for Norge da håndballandslaget vant 36 21 mot Nederland onsdag.
Christoffer Rambo ble toppscorer for Norge da håndballandslaget vant 36 21 mot Nederland onsdag.

Norge klare for håndball-EM etter sjokkåpning mot Nederland

Det var liten tvil om hvor seieren skulle havne da Norge møtte Nederland i EM-kvalifiseringskamp.

Nederland - Norge 21-36

Det var ventet at Norge skulle ha få problemer med å slå Nederland i onsdagens EM-kvalifseringskamp på bortebane, men de færreste hadde nok regnet med at de skulle være så overlegne som var de første 12 minuttene.

Knallstart
Norge gikk ut i et voldsomt tempo, og ledet hele 13-0 før Nederland endelig klarte å lure en ball bak Steinar Ege i det norske målet.

Landslagssjef Robert Hedin hadde tre stikkord til landslaget før de skulle i aksjon: kompakt, disiplin og tempo. Den planen ble fulgt til punkt og prikke i begynnelsen av kampen.

Etter at Nederland hadde klart å få sin første scoring fulge de opp med godt spill, og den norske ledelsen ble noe mindre. Til pause sto det 19-10 i Norges favør.

Les også: Bussen dukket aldri opp da håndballgutta skulle trene
Les også: Sjekk håndballstjernen i lånt Lamborghini

Hedin strålende fornøyd
I andre omgang økte ledelsen jevnt, og til slutt vant Norge hele 36-21. Den overbevisende seieren sørget for at Norge er klare for EM-sluttspillet i Serbia 2012.

Det betyr at lørdagens kamp mot Hellas på mange måter bare blir en fin gjennomkjøring, selv om Norge helt sikkert er interessert i å sikre seg gruppeseieren. Hadde Norge tapt mot Nederland kunne det blitt fryktelig spennende mot Hellas, ettersom grekerne slo Tsjekkia i den andre gruppekampen.

– Det er helt fantastisk. Jeg ble litt nervøs når jeg hørte at Hellas hadde slått Tsjekkia, men det gikk jo veldig bra i dag, sier Robert Hedin til TV 2 Sporten.

– Alle hadde flyt
Christoffer Rambo ble toppscorer for Norge med sine ni mål.

– Vi startet veldig bra, og så slapp vi oss litt ned mot slutten av den første omgangen. Men vi klarte å holde dem på avstand i andreomgang, så jeg er fornøyd, sier Rambo.

Les også: Rambo klar for de dype skoger
TV 2 Play: Se intervju med Bjarte Myrhol etter kampen

Den norske åpningen overrasket alle. Selv ikke spillerne hadde trodd at de skulle få en så godt start på oppgjøret.

– Det var moro. Alle hadde flyt, og ting gikk som vi hadde planlagt på spillermøtet, så det var kjempebra, forteller Christoffer Rambo.

Se intervju med Rambo og Hedin i videovinduet øverst