Phil Jones, Blackburn Rovers (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
Phil Jones, Blackburn Rovers (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

– Phil Jones gjennomfører en medisinsk test hos Manchester United

Manchester United snyter Liverpool for stoppertalentet Phil Jones. Han skal være enig med United om en femårskontrakt.

Blackburn-stopper Phil Jones nærmer seg en overgang til Manchester United, og gjennomgår ifølge Sky Sports en medisinsk test onsdag.

Den ettertraktede 19-åringen har også vært jaktet av Liverpool, Arsenal og Tottenham, men det ser nå ut til at Jones har bestemt seg for å legge sin fremtid i Sir Alex Fergusons hender fremfor i Kenny Dalglish sine.

Les: Henderson forhandler med Liverpool

Signerer for fem år
Manchester United skal ha tilbudt Phil Jones en femårskontrakt. Overgangen kommer til å koste United 160 millioner kroner. Det skriver Lancashire Telegraph.

Jones skulle etter planen hoppet på flyet til EM-sluttspillet i Danmark sammen med Englands U-21 landslag onsdag kveld, men han er nå ventet å slutte seg til troppen senere denne uken.

Ferguson ville vente et år
Ifølge Goal.com skal Ferguson ha vært villig til å vente et år med å hente Jones til Old Trafford, men skotten ble tvunget til å gjøre et fremstøt etter at Liverpool nærmet seg en avtale med stortalentet.

Jones skal angivelig være i framtidsplanene til United-sjefen som Rio Ferdinands erstatter.

Roses av Redknapp og Rooney
Tottenham-sjef Harry Redknapp innrømmer at han prøvde å hente Jones til White Hart Lane og roser samtidig stoppertalentet opp i skyene.

– Jones er et fantastisk talent og han kan uten problem bli fast på stopperplass for det engelske landslaget i fremtiden, sier Redknapp til talkSport.

Wayne Rooney sparte heller ikke på superlativene i en statusmelding på nettstedet Twitter.

– Phil Jones er en god engelsk spiller, en av de «tøffeste» jeg spilte mot forrige sesong. Han kan også spille midtbane, skrev Rooney.

Jones spilte 26 kamper for Blackburn i årets sesong. Til tross for en skade som holdt han utenfor fotballbanen i drøye tre måneder, stod han frem som en av klubbens viktigste spillere.

Artikkelen oppdateres!