Viking og Hareide (Foto: Frode Olsen)
Viking og Hareide (Foto: Frode Olsen)

Viking-hordene: – Ikke Østenstad som har sparket ballen

Styreleder i Viking-hordene, Geir Inge Fiskebekk, er overrasket over at Egil Østenstad velger å gi seg.

Onsdag formiddag kom beskjeden om at Egil Østenstad trekker seg som sportsdirektør i Viking. Det overrasker Geir Inge Fiskebekk, styreleder i Vikinghordene.

– Det er vel forståelig. Under hans tid har ikke Viking prestert, det er for dårlig. Jeg forstår at han har kjent på det personlig også, og det er blitt mye mas og jag på ham. Men det er tross alt ikke han som har sparket ballen.

– Er du overrasket?

– Ja, faktisk. Jeg følte jo at han har fått mye mas når vi ikke har fått til det som alle har håpet på. Han har stått imot hver gang, og jeg trodde det var over med maset nå.

Les: Østenstad går av

– Det er mange ting som klubben ikke har fått til. At noen går av er ikke nødvendigvis det som bør skje. Det er mer spillerne som gjør selve jobben som ikke har prestert, mener Fiskebekk.

– Hva er det som burde blitt gjort da?

– Hvilke grep skal de gjøre, da? Det finnes ingen fasit, det er ikke som matte. Det kan være spillesystemet som er feil, treneren som er feil, sportsdirektøren som er feil eller styret som er feil. Men nå har Østenstad valgt å gå av, og vi kan bare håpe det hjelper.

Les: Petter Myhre: – Har vært et voldsomt trøkk på ham

– Men tror du det vil ha en effekt?

– Nei. Hvis Viking nå sier at de til neste sesong vil bruke 50 millioner - noe som selvfølgelig er helt usannsynlig og satt på spissen - for å kjøpe en haug med spillere, da vil det forandre seg. Men det vil ikke skje, det er utopi. Vi må få satt systemet og få spillere i den prisklassen vi har råd til.

– Så det er ingen hard feelings?

– Nei, det er det ikke.