Petter Myhre (Foto: TV 2/)
Petter Myhre (Foto: TV 2/)

Petter Myhre: – Har vært et voldsomt trøkk på ham

Men Petter Myhre er usikker på om det hjelper Viking at Egil Østenstad velger å gi seg.

Onsdag formiddag kom beskjeden om at Egil Østenstad trekker seg som sportsdirektør i Viking.

Les: Østenstad går av

Stavanger-laget sliter tungt i serien, og det er nettopp de svake sportslige resultatene som gjør at Østenstad velger å gi seg.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre er ikke sikker på at Østenstads avgang vil hjelpe Viking.

– Sannsynligvis har det vært et voldsomt trøkk på ham, sier Myhre.

– Om det hjelper på det sportslige er jeg mer usikker på, sier Myhre.

Les: Viking-hordene: – Ikke Østenstad som har sparket ballen

– Veldig resultatorientert
Mini er i likhet med Myhre usikker på om oppsigelsen vil hjelpe Viking.

– Jeg er ikke rette person til å si om det er riktig eller ikke, men han er jo dels ansvarlig for de sportslige resultatene i klubben. De ligger på sisteplass i år og leverte ikke i fjor. Da må man ta et standpunkt til om man har gjort en god jobb eller ikke. Jeg regner med at Østenstad da har konkludert med at det har han ikke gjort.

Les: Hangeland om Viking-krisen: - Overraskende og trist

– Han tar vel følgene av at resultatene til Viking ikke står i samsvar med det de burde ha vært. Sånn er det dessverre i denne idretten, den er veldig resultatorientert.

– Når du er i en sånn bedrift er det jo et alternativ å gå av når resultatene ikke kommer. Det kan være okey for Viking om det kommer en ny. Men det kan diskuteres om sportsdirektøren som sitter på et kontor eller den utøvende kraften på treningsfeltet som skal ta ansvaret.

– Er du overrasket?

– Ja, jeg kan ikke komme på at en direktør har gått av på grunn av slike grunner før. Det vanlige er at trenerapparatet sier at resultatene er for dårlig, for det er dem som påvirker det daglige.

– Tror du hans avgang får noen effekt på Vikings prestasjoner?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg tror ikke Viking begynner å vinne kamper selv om han har gått av, det har ingen betydning for spillergruppen. Det kan være at Viking får et løft uansett, det er en stor klubb med mange ressurser, men at Østenstad går av er mer bare trist for ham.