Brede Hangeland (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Brede Hangeland (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Hangeland: – Prestasjonene tilsier ikke øverste seedinggruppe

Landslagskaptein Brede Hangeland var langt fra fornøyd etter seieren over Litauen.

Norge slet seg til 1-0-seier over Litauen etter en sen straffescoring av Morten Gamst Pedersen.

Les også: Huseklepp: – Straffesparket var ikke billig

Landslagskaptein var langt fra fornøyd med prestasjonen til det «nykomponerte» norske laget.

– Ikke godt nok
– Jeg syns det var en dårlig prestasjon. Vi virket trøtte, banen var treig og det virket som om alt gikk i «slow-motion», sier Hangeland til TV2 Sporten.

Hangeland påpeker at det viktigste var å vinne, men innrømmer at laget ikke har klart omstillingen fra Portugal-kampen godt nok.

– Det er tydelig at vi ikke klarte det godt nok. Tiden mellom kampene var kort og vi hadde en strabasiøs tur hjem. Jeg vet ikke om det spilte inn, men det vi presterte i dag var uansett ikke godt nok, sier Hangeland.

Er dette noe vi bør være bekymret over når vi skal møte Island og Kypros?

– Ja. Vi er nødt til å levere bedre dersom vi skal slå Island og Kypros. Vi får håpe at vi er bedre når den tid kommer, sier Hangeland.

Les også: Norge vant mot Litauen tross skuffende innsats
Les også: Frode Olsen: – Vi hadde gullhår og fikk servert seieren av linjemannen

Går mot øverste seeding-gruppe
Seieren mot Litauen kan vise seg viktig for Egil «Drillo» Olsens menn når gruppene til VM-kvalifiseringen blir trukket. Hangeland synes ikke at Norge fortjener å bli seedet i første gruppe etter dagens kamp.

– Forhåpentligvis har professoren gjort de riktige utregningene slik at vi havner i øverste seedinggruppe, selv om prestasjonene i dag tilsier en helt annen gruppe, sier Hangeland.

Formasjonstrøbbel
Formasjonsendringen fra 4-5-1 til 4-4-2 så ikke ut til å fungere for «Drillo» sine utvalgte, noe Hangeland mener kampen mot Litauen illustrerte.

– Det så ikke ut til at det fungerte med to spisser i dag. Det må bli en vurdering hvor mye vi skal satse fremover på hjemmebane, sier Hangeland.

Se intervjuet med Hangeland i videovinduet øverst