gamst
gamst

Norge vant mot Litauen tross skuffende innsats

Scoringen til Morten Gamst Pedersen sørget for at Norge vant 1-0 på Ullevaal.

Norge - Litauen 1-0

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): Morten Gamst Pedersen sørget for at Norge vant 1-0 i tirsdagens privatlandskamp mot Litauen.

Gamst Pedersen fikk muligheten fra straffemerket etter at Erik Huseklepp var blitt lagt i bakken innenfor sekstenmeteren.

Straffesparket gikk rett på keeper Ernestas Setkus, men på returen var Gamst Pedersen på plass og sendte ballen i mål.

Se scoringen i videovinduet øverst!

Skuffet Drillo
Selv om Norge vant kampen, var det lite å skryte av spillemessig. Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hadde ikke mye positivt å ta med seg etter kampslutt.

– Det var en dårlig fotballkamp, helt klart. Vi var klare over at det var vanskelig å spille tre dager etter en kvalikkamp, og det ble vanskeligere enn vi trodde på forhånd, sier Drillo til TV 2 Sporten.

Det norske spillet var spesielt svakt før pause.

– Førsteomgangen er noe av det dårligste jeg har vært med på i et norsk landslag. Andreomgangen var kanskje noe bedre, men det var en dårlig fotballkamp.

TV 2 Play: Se intervju med Drillo

Svak førsteomgang
Norge forsøkte å skape noen sjanser før pause, men Ernestas Setkus fikk en rolig førsteomgang i målet til Litauen.

Morten Gamst Pedersen ville ha straffespark da han ble dyttet i ryggen innenfor sekstenmeteren etter snaut tjue minutter, men dommer Stuart Atwell valgte å vinke spillet videre.

Rett før pause var det Litauen som skapte kampens to største sjanser. Først var det Marius Papsys som fikk stå helt alene og heade rett på Rune Almenning Jarstein.

Kort tid etter forsøkte kaptein Ramunas Radavicius seg med et skudd fra spiss vinkel, men Almenning Jarstein var nok en gang på plass.

Stor Brenne-sjanse
Drillo valgte å gjøre tre bytter etter den svake innsatsen i førsteomgang. Simen Brenne og Håvard Nordtveit kom inn for Ruben Yttergård Jenssen og Henning Hauger på sentral midtbane, mens Daniel Braaten erstattet Moa.

Det tok sekstisju minutter før Norge klarte å komme til en skikkelig sjanse. Morten Gamst Pedersen fant Erik Huseklepp på lengste stolpe, men 26-åringen klarte ikke å styre headingen sin på mål.

Snaut ti minutter senere fikk Simen Brenne en alle tiders mulighet til å sende Norge i ledelsen. John Arne Riise slo inn en corner som Brenne bare skulle sette i nettet, men på uforklarlig vis bommet han på mål.

Straffebom og scoring fra Gamst
Det gikk mot et skuffende resultat for Norge, men så ble Huseklepp revet i bakken av Ramunas Radavicius. Assistentdommeren markerte for straffespark, og dermed blåste dommer Stuart Atwell. Litauen-spillerne mente at Huseklepp filmet, men assistentdommeren var sikker i sin sak.

TV 2 Play: Huseklepp: – Straffesparket var ikke billig

Straffesparket til Morten Gamst Pedersen var svakt plassert, midt på keeper. Men heldigvis for Norge klarte ikke Ernestas Setkus å holde ballen, og dermed kunne Gamst Pedersen enkelt sette inn 1-0.

Dermed klarte Norge å hale i land seieren. En seier som kan vise seg veldig viktig når seedinggruppene til VM-kvalifiseringen skal avgjøres.

Les også: Frode Olsen håper å se Håvard Nordtveit i aksjon mot Litauen
Les også: Dette kan bli Drillos nye «Myggen»

Slik startet Norge (4-4-2):
Rune Almenning Jarstein - Espen Ruud, Brede Hangeland, Kjetil Wæhler, John Arne Riise - Bjørn Helge Riise, Ruben Yttergård Jenssen, Henning Hauger, Morten Gamst Pedersen - Mohammed Abdellaoue, Erik Huseklepp.