nils Skutle (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
nils Skutle (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Rosenborg hjelper Brann med å få Huseklepp-pengene fra Bari

Rosenborg-direktøren og fotballpresidenten hjelper Brann med å kreve inn Huseklepp-pengene.

Onsdag fikk Brann de første 1,5 millionene for salget av Erik Huseklepp. Men det mangler 12,5 av de totalt 14 millionene Bari skylder for spilleren. I forrige uke kunne TV 2 Sporten avsløre at klubben heller ikke sitter på noen gyldig bankgaranti, og med det står mye svakere når de skal legge krav på pengene.

Les også: Bari har betalt første Huseklepp-avdrag

Nå har Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen søkt hjelp hos sin erkefiende i Trøndelag.

– Det er veldig dumt at klubber kjøper spillere og ikke betaler for seg. Det er noe vi har sett har skjedd i Europa i mange år og dessverre fortsetter det. Jeg har snakket med Brann om det og gitt litt innspill på hvilke kontakter de kan benytte seg av og hvilke veier de kan gå, sier Rosenborg-direktør Nils Skutle til TV 2 Sporten.

Les også: Bari ga aldri Brann noen bankgaranti
Les også: Roald Bruun-Hanssen: – Vi rakk ikke kvalitetssikre bankgarantien

RBK opplevd det samme
Trønderne har selv erfaring med sviktende betaling - blant annet da Kris Stadsgaard ble solgt til Malaga og Anthony Annan til Schalke 04.

Som tidligere styremedlem i den internasjonale klubborganisasjonen ECA har derfor Nils Skutle derfor benyttet seg av nettverket sitt og lagt press på de aktuelle klubbene.

– Formelt er dette en sak som går gjennom FIFA-systemet, men de har så mange saker av den typen der at det blir veldig mye papirarbeid og det tar lang tid. ECA er opptatt av finansiell fair play hvor det å betale for spillere er en veldig viktig del. Det de kan gjøre er å ta kontakt direkte med de klubbene det gjelder og prøve å få til en løsning. De kan også bidra til å synliggjøre dette overfor den italienske ligaen og forbundet slik at de er klar over det – før man legger press på Bari, forklarer Skutle.

Les også: Brann ber Huseklepp komme hjem

Fotballpresidenten engasjert
Også fotballpresident Yngve Hallén er koblet inn i saken. Under FIFA-kongressen i Zurich forrige uke tok han opp saken med sine kolleger, og akter å følge den opp denne uken.

- Jeg kommer til å gjøre UEFA klar over situasjonen denne uken, så får de være med å pushe på FIFA. Utfordringen er derimot at det ligger veldig mange slike saker i FIFA-systemet og at det derfor kan ta lang tid, sier Hallén.

Og Nils Skutle er helt enig.

– Det viser seg at dette er en prosess som går frem og tilbake. FIFA må være veldig formelle, og vi vet fra tvistesaker fra forretningslivet at det er veldig fort kan treneres og gå frem og tilbake. Problemet i Bari er veldig tydelig at de ikke har penger. De har dessuten rykket ned. Det er det som er det største problemet.

- Hvorfor vil Rosenborg hjelpe Brann i denne saken?

- Vi ønsker å hjelpe alle norske klubber siden vi er en del av en større familie. Jeg synes dette er ille for Brann som trenger pengene. Hvis vi kan hjelpe så gjør vi det.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter at bergenserne har søkt råd både hos Rosenborg og kontaktet fotballpresident Yngve Hallén.