Kiropraktor Håkon Andresen svarte på nettprat. (Foto: Illustrasjonsfoto, © TV 2)
Kiropraktor Håkon Andresen svarte på nettprat. (Foto: Illustrasjonsfoto, © TV 2)

Jeg er 30 år og har slitt med hodepine i mange år, har du noen råd?

Kiropraktor Håkon Andresen stilte til nettprat. Les svarene her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håkon Andersen er kiropraktor ved Klinikk for alle på Majorstua i Oslo. Han og hans kollegaer ser ofte at det kreves mer enn en behandling hos pasientene.

– Selv om alle pasienter er forskjellige og unike i seg selv, så har de en ting felles og det er at de veldig ofte har sammensatte problemstillinger.

Håkon må dermed jobbe med å finne de forskjellige problemene, som kan være alt fra leddlåsninger, muskelknuter, nerver i klem og betennelsestilstander. For å løse alle de problemen, anbefaler Håkon tverrfaglig behandling.

– I min erfaring er det ikke sånn at en behandling klarer å dekke alle disse tingene. Du kan kanskje dekke en eller to av de fire/fem problemene, men så kommer de da tilbake, for vi har ikke fått tatt alle problemen.

Les mer om Håkons tverrfaglige behandling her og se innslaget fra God morgen Norge: Nina falt av hest og fikk nakkeskade

07.06.2011 Kl. 08:44

Hei! jeg har hatt problemer med låsninger i nakken i over et års tid nå. Jeg får behandling hos en flink manuell terapeut som får bort smertene i noen md., men så er det like vondt igjen? Noen tips om hvordan jeg kan bli kvitt det eller kommer det alltid til å være låsninger? jeg jobber til vanlig som hj. pleier og det hjelper jo ikke akkurat på den vonde nakken;)

Jeg ville nok prøvd mer tverrfaglig behandling. Det kan være en eller to funksjonsfeil som ikke har blitt rettet opp i som gjør at problemet kommer tilbake. Ellers så håper jeg du er regelmessig flink med øvelsene.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:40

hei! jeg er en jente på 30 år som har vært plaget med verk i nakke/bakhode og mye hodepine i mange år. Fra 2006 – 2008 var jeg 100 % sykemeldt, etter det har jeg vært 50 % i jobb ca. Har vært til MR 2 gang uten funn, gikk til fysio i første år. Nakkepoliklinikk i 2006. der sa de eg ville være i full jobb etter 3 md. m fysio og trening. noe som ikke var tilfelle. Siste år har jeg på eget initiativ gått til akupunktur, som har hjulpet en del. Legen fraråder kiropraktikk da jeg har litt hypermobile ledd. Så jeg føler ting har stoppet opp og legen er tom for ideer. Har du noen råd ut ifra det du hører her? For tiden er jeg hjemme i perm. med en nydelig liten jente :)

Gratulerer med den lille.

Jeg ville oppsøkt en kiropraktor! Disse symptomene er spesialiteten til denne yrkesgruppen og generelt vil de ha mye erfaring og kunnskap på området. Hvis du er hypermobil i et ledd vil ikke jeg som kiropraktor manipulere dette leddet, men problemene dine høres ut som om de er mer kompliserte enn dette.

I min erfaring gir kroniske plager ofte grunnlag for nye problemer også. Lone, jeg hadde anbefalt deg en tur innom hos meg så får vi i alle fall tatt en undersøkelse for å prøvegå finne ut hva som faktisk er problemet.

MVH

Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:38

Hei! Jeg har slitasje i C5-C6 og C6-C7. I C6-C7 er det modic-I-forandringer i tilliggende virvelcorpora. Det er mulig disse skyldes noen fall jeg hadde i min ungdom. Beh. hos kir, fysio, napr. Minimal fremgang. Skal jeg bruke pute når jeg ligger? Forslag til beh? Alder 53.

Vanskelig å gi deg råd uten å ha undersøkt deg siden alle er forskjellige og behandlingen bør reflektere funksjonsfeilene som eventuelt blir oppdaget på første konsultasjon. Hvis du har prøvd flere forskjellige behandlinger så anbefaler jeg deg neste gang å prøve tverrfaglig behandling med flere terapiformer samtidig.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:36

Får dere tilskudd av staten slik at når man overskrider egenandelstaket får frikort?

Ikke hos kiropraktor. Du får en trygderefusjon på 118 kroner på første konsultasjon og 57 kroner refusjon på 14 behandlinger pr. år.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:34

Hei! Jeg har en medfødt diagnose (sprenges deformation), og får derfor dekket kostnadene til fysioterapeut gjennom NAV. I tillegg til denne diagnosen, har jeg utviklet artrose i nakke og skuldre, jeg har to prolaps i nakken, samt sammenvoksninger. Sliter VELDIG med hodepine. Jeg mangler også en virvel i korsryggen. Nå har jeg i tillegg fått noe "mystisk" i fingre- og tåledd. Dvs. at disse leddene har en tendens til å låse seg i merkelige stillinger ... Tror du en tverrfaglig behandling kan hjelpe meg til en bedre hverdag, og hvordan ville kostnadene bli for meg, som i utgangspunktet har fri behandling? På forhånd takk for svar :)

Jeg tror nok vi kan påvirke symptomene dine, minske dem noe, men dessverre ikke fjerne dem.

I utgangspunktet er behandlingen hos oss privat, noe blir dekket ihht til kiropraktikk behandling for alle som har personnummer, men det kan være at du kan kontakte NAV kontoret ditt for å få dem til å dekke videre kostnader.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:33

Kan gamle slitasjeskader kureres? Som stivhet i hofter og ankler, verk i armer og skulder? Hvorfor blir disse plagene verre ved lavtrykk og kulde?

Slitasjeskader kan ikke kureres med kiropraktikk, men symptomene/smertene kan forbedres. Har du en helt nedslitt hofte så bør du kanskje vurdere henvisning til ortoped for operasjon. Trykkforskjellene påvirker ledd væsken og skaper en forandring som påvirker smertereseptorene som igjen gir smerte.

MVH

Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:23

Hei, Håkon!

Gjør disse leddlåsningene at nerver kommer klem? Og er det da slik at musklene ikke får like mange signaler fra den nerven som er påvirket? Et "knekk" i nakken gjør jo at en muskel blir sterkere....

Disse leddlåsningene kan være med på å sette nerver i klem. smertebildet er ofte komplisert og det er viktig å finne alle funksjonsfeilene. Hvis nerven får press på seg kan musklene miste styrken, man kan miste førligheten og reflexen.

Ved å fjerne trykket fra nerven så forbedrer man funksjonen på disse strukturene.

MVH

Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:15

Hei. Jeg får ofte vondt i nakken når jeg trener tunge vekter med stang, tyder dette på dårlige teknikker eller for mye belastning? Hvordan behandler jeg best disse problemene på egen hånd uten å gå til spesialist? Nakken føles veldig stiv på en av sidene.

Kanskje det tyder på begge deler. Du bør nok få dette sjekket hos for eksempel en kiropraktor siden leddlåsninger ikke kan behandles selv. Du kan eventuelt kontakte en fysioterapeut for hjemmeøvelser.

MVH

Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:07

Jeg var utsatt for en kollisjon september 2008. Brist i brystben og nakkeslengskade. Har fremdeles problemer med sterke smerter innerst og øverst i nakken ved spesielle bevegelser som når jeg står fremoverbøyd, løper med hodet snudd til siden, løper og skifter hurtig retning, hoster kraftig, må presse på toalettet o.l. Driver ridesenter, og mange av bevegelsene kan ikke unngås. Gjentatte smerter fører til kraftig hodepine som jeg må dempe med ibux og paralgin forte og hvile. Har gått jevnlig til fysioterapeut uten at det hjelper. Hva kan jeg gjøre for å bli frisk?

Jeg tror nok fysioterapi er fornuftig og håper du har trent i terapimaster for nakken din. Det høres ut som om du trenger andre behandlingsformer også. Du har nok fått en skade som ikke har grodd ordentlig. Hadde vært veldig fornuftig å sette opp en time på Klinikk for Alle så vi fikk tatt en ordentlig undersøkelse av deg.

MVH

Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:01

Typen min sliter med vond nakke. Har fått påvist prolaps for noen år siden og artrose i nakken. Han jobber 50 %, men får fort vondt sitter på kontor. Har prøvd ulike behandlinger. Kan denne behandlingsformen hjelpe ham?

Det tror jeg absolutt. Her ligger det nok flere funksjonsfeil som opprettholder problemet. Viktig å få behandlet alle.

07.06.2011 Kl. 08:29

Etter at jeg falt stygt på ski for tre år siden, er musklene langs ryggsøyla fortsatt som tynnslitte strenger. Jeg ble fraktet ned av fjellet med ambulanse, og lå på sykehus ei natt med morfin. Smertene var så store at jeg besvimte når jeg prøvde å reise meg. I en måned hadde jeg store smerter som gikk ut over nattesøvn, og det å gå var en vond og slitsom affære. Etter et år oppsøkte jeg fysioterapeut som behandlet meg noe med akupunktur. Har selv trent litt sporadisk, men skulle gjerne visst mer om hvilke øvelser som er mest hensiktsmessig for min rygg. Jungelen av behandlingstilbud er stor. Hvor bør jeg begynne?

I min erfaring er fysioterapeuter flinkest når det kommer til trening. Hør med din egen fysioterapeut eller kontakt meg på 02325 så kan jeg anbefale en for deg. Det høres likevel ut som om det ligger flere funksjonelle problemer her.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:30

Er det flere klinikker i Oslo som tilbyr tverrfaglig behandling?

Det begynner å bli mer vanlig med tverrfaglig behandling, sannsynligvis for det er mer effektivt ville jeg tro. Klinikk for Alle har også klinikk på Storo, Helsfyr og i Ski.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 09:05

Min mor er interessert i å høre om det finnes en klinikk i Trondheimsområdet som også utfører behandlinger som nevnt i annonsen?

Gå inn på klinikkforalle.no så finner du en klinikk i Trondheim også

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:29

Gjelder dette kun disse med nakke og ryggproblemer eller for de med nevrologiske sykdommer også. (Har saksegange og er stiv fra hofta og ned)

Det kommer litt an på hva du mener med nevrologiske sykdommer. Saksegange er vanligvis ikke noe som jeg forbinder med kiropraktikk, men har man en nerve i klem er dette noe vi behandler mye av. Derimot kan vi muligens hjelpe til med stivhet i hofte og ned ved riktig behandling.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:29

Vår sønn på 14 år har en del muskelknuter i nakke/rygg. Vil denne behandlingen hjelpe han? Han er uopplagt og sliter noe på skolen.

Tverrfaglig behandling kan helt klart hjelpe ham. VI forventer for øvrig raskere resultater med yngre pasienter.

Sett opp en ny pasient time på klinikkforalle.no eller ring 02325

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:26

Jeg er veldig stiv i nakken, noe som kommer av mye kontorarbeid. Det knaker og braker i nakken når jeg vrir på hodet. Hva er det? Og er det farlig?

Det er nok ikke direkte farlig, men heller en indikasjon på at noe i nakken din ikke fungerer som den skal. Dette vil nok utvikle seg til smerte etter hvert – hvis du er heldig ... Jeg sier heldig for da kommer du nok til å gjøre noe med problemet. I verste fall går du i årevis med funksjonsfeil i nakken som ofte utvikler seg til artrose/slitasje over tid.

Jeg ville i alle fall fått det sjekket.

MVH

Kiropraktor Håkon Andresen

07.06.2011 Kl. 08:23

Hei. Jeg har psoriasis artritt og er veldig stiv i nakke og bekken. Jeg går også med konstant hodepine. Kan dette være noe for meg?

Ja det synes jeg.

Vi kan ikke behandle psoriasisen, men ofte er det andre sammensatte årsaker som er med på å forårsake smertebildet.

Sett opp en time på Klinikk for Alle på 02325.

Personlig jobber jeg på Majorstua.

MVH

Håkon Andresen