Andreas Thorkildsen (Foto: KARIM JAAFAR/Afp)
Andreas Thorkildsen (Foto: KARIM JAAFAR/Afp)

Thorkildsen står over Bislett Games

– Kjedelig å gå glipp av et av årets definitive høydepunkt, sier han.

Spydkaster Andreas Thorkildsen stiller ikke til start til torsdagens Diamond League-stevne på Bislett. Det er første gang på ti år at Thorkildsen går glipp av stevne i hovedstaden.

Kristiansanderen sliter med en strekkskade på innsiden av lårmuskelen, som han pådro seg under et Diamond League-stevne i Shanghai i mai.

– Det er kjedelig å gå glipp av et av årets definitive høydepunkt, men det er ofte sånn at når skader kommer, så kommer de ofte på et ubeleilig tidspunkt, sier en skuffet Andreas Thorkildsen til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Thorkildsen mener han er tilbake om tre uker

Lege ved Olympiatoppen, Lars Engebretsen, mener det ville vært for risikabelt å delta på Bislett torsdag.

– Jeg vurderer det slik at kasting på Bislett vil gi for stor risiko for å slå opp skaden igjen. Det er tross alt ikke gått mer enn tre uker siden dette skjedde, og han trenger litt mer tid, sier Engebretsen til NTB.

Thorkildsen sier at han visste at Bislett Games kanskje kom for fort med tanke på å bli frisk.

– Bislett var alltid litt på hengende håret, og det viste seg nå at kanskje ville vært litt for risikabelt.

Thorkildsen sier at han regner med å være tilbake i aksjon i et stevne i Finland 25. juni, og at det ikke vil bety mye med tanke på forberedelsene til VM i august.

– VM er såpass langt unna, så slik det ser ut nå ser det ikke ut til at noe står i fare. Det er noe både jeg, lege og andre har stor tro på, legger han til.

Skaden betyr at Thorkildsen ikke får kjempet om viktige Diamond League-poeng på hjemmebane, og ifølge den dobbelte OL-vinneren vil neste mulighet til å sanke poeng i den gjeve friidrettsligaen komme i Lausanne 30. juni.