Bugatti Veyron
Bugatti Veyron

Disse er perfekt for deg som vil irritere Greenpeace

Av og til må det en KILO Co2 per kilometer til for å være helt verst.

Hvis målet ditt er at jorda skal gå under som resultat av Co2-forgiftning raskest mulig - og helst i kombinasjon med at du har det rasende moro bak rattet - så har vi noen gode alternativer du kan velge blant her.

To av dem er fullblods superbiler - med alt det en adranalin-junkie kan ønske seg. Men vi har også et annet alternativ - for deg som kanskje ikke har en utømmelig bankkonto.

Men husk, skal du irritere Greenpeace SKIKKELIG kreves det i alle fall et romslig driftsbudsjett - for Co2-utslippet og forbruk henger dessverre sammen.

LES OGSÅ - Gjør skiboksen oss til miljøsvin?

Co2 i kilo

Bugatti Veyron utvendig
Bugatti Veyron utvendig

Den første bilen er ubestridt Co2-konge - eller skurk, om du vil. Bugatti Veyron, med sin 1001-hesters motor, pumper lett ut knappe 600 gram Co2 per kilometer ved blandet kjøring. Men hvis du skulle velge dette som leke-, handle- og levere i barnehagen-bil, altså småkjøring, så kan tilsvarende tall fort ende opp rundt en kilo CO2 per kilometer. EN KILO!

Det er mye med denne bilen som er fantastisk. Selv de som har blomster i håret og gladelig tyr til sivil ulydighet for å kjempe for miljøsaken må jo la seg imponere over en bil som gjør 0-100 på 2,7 sekunder og 0-300 på under 19 sekunder?

Men noe miljøvennlig alternativ, i klassen til for eksempel Toyota Prius, er det nok ingen med sin beste velvilje som kan påstå at den er. Og tar vi ikke helt feil, kommer det neppe noen flere biler med motor på 16-sylindre.

Men du kan få den i grønt

Lamborhini Murcielago
Lamborhini Murcielago

Nummer to på lista vår er en annen bil som bare ved sitt blotte nærvær roper ut: Min eier bryr seg NULL om klimagasser og ozonlaget.

Lamborghini Murcielago LP640. En skikkelig buldrende okse blant miljøbil-lammene som ruller rundt i trafikken.

Vent nå litt, hva med Lamborghini Aventador LP700, sier du kanskje? En skulle jo tro at den, med sine 700 hestekrefter, var enda rausere med Co2-utslippene. Men neida, også Lambroghini tenker (litt) på miljøet - så selv om effekten har økt betydelig, er faktisk utslippene redusert.

LES OGSÅ - Hvis du ser denne politibilen i speilet, kan du like gjerne gi opp med en gang

En undersøkelse gjengitt i The Telegraph avslører at de som eier en Murcielago i gjennomsnitt kjører så mye at bilene deres slipper ut Co2 tilsvarende å felle en fotballbane med trær - per år!

Antall gram per kilometer er faktisk farlig nær en Bugatti Veyron. Selv om den "bare" har 12 sylindre, mot Bugattis 16, klarer 6,5-litersmotoren å produsere rundt 500 gram Co2 per kilometer ved blandet kjøring.

Det som i denne sammenheng teller positivt for både Murcielago og Veyron, er selvsagt at de bare har to seter - noe som selvsagt gjør dem håpløst utpraktiske. Så hvis du skal levere TO barn i barnehagen, må du kjøre en ekstra tur. Huff så leit...

Hvis du vil gjøre et ironisk forsøk på å framstå "grønn", kan du i alle fall få Murcielago i lekker, grønn metallic lakk. Men ikke forvent sående applaus og tommelen opp fra folk som Kurt Oddekalv av den grunn.

LES OGSÅ - Vi har testet LP640

Måtte med...

Hummer H!
Hummer H!

Til slutt i vår uhøytidelige liste, måtte vi selvsagt ha en amerikaner. Om det finnes et folkeslag med mindre samvittighet for Co2-utslipp og miljøgasser, så har vi til gode å høre om dem. I USA er det rett og slett ingen som bryr seg katta om hvor mye de forurenser ved å kjøre rundt i enorme SUV-er. En oversikt offentliggjort i Forbes Magazine avslører at SUV og Pick Up-markedet er verst.

Og som representant for The American Way, og et nær perfekt kjøretøy for å få en rødglødende miljøvernminister Erik Solheim på nakken, er å komme buldrende rundt hjørnet i en Hummer H1. H2 gjør for all del nytten den også - men for virkelig å gni det inn, så skaffer du deg "originalen". Den krever riktignok at du har oppgradert lappen noe - men skitt au. Skal det være, så skal det være.

Prisen er ikke i nærheten av superbilene over - rundt 400 000 kroner holder for et bra eksemplar. Til den prisen får du en bil som kan kjøres over alt i utmarka og når som helst kan innta en nøkkelrolle i bakkestrid - og som er totalt ubrukelig i hverdagen.

Her er det noe variende tall for nøyaktig utslipp - men det er i alle fall null problem å komme opp i rundt halvkilo-en per kilometer. Og det holder til å komme seg inn i vår liste.

LES OGSÅ - Nå kan du gjøre bruktkupp på Hummer H2

Råttent trekløver

Våre tre biler utgjør en skikkelig råtten trekløver - og er blant naturens verste fiender i bilfloraen.

Skulle du eie alle tre vil vi gjerne høre fra deg - og finne ut hvordan livet fortoner seg som eier av historiens mest miljøfiendtlige bilpark.

Har du noen forslag til biler som burde vært med på listen? Skriv i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ - Dette skal du se opp for hvis du vurderer å kjøpe denne miljøsynderen!

Del med dine venner på Facebook