fuckforforest (Foto: Junge, Heiko, © PK)
fuckforforest (Foto: Junge, Heiko, © PK)

Fuck for Forest kuppet P4-intervju på direkten

Fullt kaos i studio da nakenaktivister tok over studio.

Før gudstjenesten var kommet ordentlig i gang i Oslo domkirke torsdag, hadde tre nakne aktivister fra Fuck for Forest plassert seg sentralt i kirken;

molland (Foto: unknown)
molland (Foto: unknown)

To av dem ved knelebenken i korpartiet, og en i midtgangen.

Mannen og kvinnen simulerte først oralsex, deretter samleie på gulvet.

De forklarte at opptrinnet var en støtteaksjon for Einar Gelius , som valgte å forlate sin prestestilling etter bråket som kom i kjølvannet av den kontroversielle boka «Sex i Bibelen».

Stuntet endte med at nakenaktivistene fikk et forelegg på 7500 kroner hver.

Les mer: Nedbrutt Gelius får støtte av kjæresten

– Hvorfor skjule kroppen?

Fredag gjestet blant annet Demi Godard i Fuck for Forest «Sytten tretti» på P4.

Det hele endte med kaos i studio, og deretter en beklagelse fra programleder Erik Molland.

Intervjuet begynte rolig:

– Hvorfor følte du det var fornuftig å gå inn i kirken og kle av deg, spør Molland i det direktesendte programmet.

– Jeg gjorde det fordi jeg føler at det generelt ikke er noe syndig i kroppen min. Gud ga meg kroppen min, og da jeg fikk kroppen og var uten synd, trengte jeg ikke å dekke den til, lyder noe av svaret.

– Hvorfor må du simulere sex i kirken?

– Jeg simulerte ikke sex personlig, men jeg tror ikke at det er noe galt med sex. Jeg tror sex blir holdt nede for å hjelpe oss til å selge ting, som for eksempel: Hvordan kan du selge meg en Ferrari hvis jeg har et fullverdig sexliv? Hvordan kan du gjøre meg redd hvis jeg er selvsikker og glad?

Les også:Einar Gelius skriver om bråket etter sex-boken

Eksperiment

Til stede i studio er også talsperson Tommy Hol Ellingsen i Fuck for Forest.

Han og Leona Johansson havnet på forsiden av landets største aviser da de hadde sex på scenen under Quart-festivalen i 2004.

Hol Ellingsen forklarer i «Sytten tretti» hvorfor han valgte å simulere sex i Oslo domkirke:

– Det var et eksperiment for å se, for meg - jeg var interessert i å se kirkens følelse for tilgivelse. Den dagen det var Kristi himmelfartsdag var, og den Gelius-saken, at han ikke ble særlig tilgitt av kirken for å han ytret sine meninger – jeg syntes at han fikk for lite støtte fra folk etter at han mistet jobben sin, sier han.

Og:

– Det var kombinasjonen av dét, og jeg er litt interessert i Bibelen på en måte, og hvordan religion blir brukt som en måte på å kontrollere folk på. Jeg ser klart i begynnelsen av Bibelen at de var nakne i Paradis, og de følte ingen skam. Etter at de spiser frukten, føler de skam, og for meg er det et slags bilde på ... , sier han, før han plutselig blir avbrutt.

Hør hele intervjuet på P4.no her

artikkelen fortsetter under bildet

ff (Foto: Junge, Heiko, © PK)
ff (Foto: Junge, Heiko, © PK)

– De var jo ikke akkurat invitert til Oslo domkirke heller

Plutselig hører en gitarmusikk, og Molland bryter inn og sier at det er noen fra Fuck for Forest som forsøker å komme seg inn i studioet.

– Vær så snill og gå ut av studio, hører en Molland si, og deretter beklager han overfor lytterne sine at intervjuet blir avbrutt.

– Nå må vi gå rett i en låt her. Nå får vi forhåpentligvis på litt musikk her, sier den stressede programlederen, mens en hører en person i bakgrunnen banne og snakke høyt.

En sang blir satt på, og da sangen er ferdig beklager Molland seg igjen.

– Vi fikk rett og slett ubudne gjester inn i studio. Det var representanter fra denne gruppa som kaller seg Fuck for Forest. Kanskje burde vi ha vært litt bedre forberedt på det, vil noen si. De var jo ikke akkurat invitert til Oslo domkirke heller.

– Trist sak

Oslo bispedømme syntes torsdagens hendelse i Oslo domkirke var en trist sak.

– Jeg blir trist på vegne av dem som gjorde dette, og trist fordi noen har så liten respekt for andre mennesker at de gjør en slik type ting, sa lederen i bispedømmerådet, Harald Hegstad, til Dagbladet torsdag.

Det har ikke lykkes «God kveld Norge» å komme i kontakt med Erik Molland fredag kveld.