Det er ingen hemmelighet at hundeeiere er sterkt knyttet til hunden sin og ofte tilpasser sin hverdag etter dens behov. Men en ting er det viktig å skille fra hverandre, nemlig hundemat og menneskemat.

– Hvis hunden blir foret kun menneskemat kan dette føre til mangelsykdommer, sier veterinær Torill Moseng til God Morgen Norge.

– I mange tilfeller kan det være direkte skadelig for hunden å bli foret på restemat, advarer hun.

Les mer om hvordan du merker om hunden din har hjerteproblemer.

Kjøttetere

Hunder er nemlig kjøttetere mens mennesker er altetende. Det er derfor stor forskjell på hva mennesker og hunder bør spise for få et riktig næringsinnhold. Hovedforskjellen er at mennesker spiser mer karbohydrater og mindre proteiner enn hunder.

– Hvis vi kun forer hunden på menneskemat og ikke vet hva denne maten inneholder vil hunden kunne få mangelsykdommer, forklarer Moseng.

Hun vektlegger proteiner som spesielt viktig for våre firbente venner.

– Hunder er medisin. Les mer om hvordan hunder er medisin for mennesker.

Forebygger sykdommer

Det finnes mange hunder med diagnoser som gjør at de er avhengig av spesialfor. Riktig hundefor er derfor viktig fordi det kan forebygge mangelsykdommer og andre sykdommer som overvekt, urinveisinfeksjon, lever- og nyreproblemer.

– Man kan kjøpe for som er tilpasset ulike sykdommer og dermed preventere disse, sier Moseng.

Moseng anbefaler at alle hunder får servert hundemat. Da slipper man å tenke på næringsinnholdet og kan forsikre seg om at hunden får i seg det den trenger.

Hunder kan bli rammet av seperasjonsangst. Her ser du hvorfor.