Roald Bruun Hanssen og Lars Moldestad   Brann (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Roald Bruun Hanssen og Lars Moldestad Brann (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Brann freder Roald Bruun-Hanssen

Branns daglige leder sitter trygt, selv om Brann skulle tape de 14 millioner kronene de skulle hatt for Erik Huseklepp.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen måtte tirsdag innrømme at administrasjonen i klubben ikke kvalitetssikret den såkalte bankgarantien de fikk fra Bari for pengene italienerne skulle betale for Erik Huseklepp.

– Dette dokumentet fikk vi oversendt samme dagen som vi ble enige om overgangen. Så vår bank har ikke sett denne før i ettertid av overgangen, fortalte han.

– Ingen bankgaranti
Baris sportsdirektør Claudio Garzelli innrømmet overfor TV 2 Sporten at dokumentet de sendte til Brann ikke var noen bankgaranti, men et kredittbrev.

– Det har ikke vært noen bankgaranti. Det er et kredittbrev fra Bancapulia. Banken sa at de kunne være disponibel for å skrive ut en garanti, men så ble det aldri noe av. Det var ikke nødvendig. Vi trodde i hvert fall at det ikke var nødvendig når Brann var lovet betaling, sa han.

Les også: Bari ga aldri Brann noen bankgaranti
Les også: Roald Bruun-Hanssen: – Vi rakk ikke kvalitetssikre bankgarantien

Branns styreleder Lars Moldestad var aldri involvert i selve transaksjonen. Han tror uansett at saken kommer til å løse seg.

– Jeg er nå så pragmatisk at jeg sier at ting skjer. Det viktigste er at vi har en avtale som inneholder betaling, som er regulert av Fifa. De har forsåvidt nok med seg selv for tiden. Men jeg er helt sikker på at dette løser seg på et eller annet vis, sier han. – Om en back eller midtstopper scorer selvmål og klubben rykker ned, så kan du ikke sparke dem for det

Skal følge prosedyrer
Moldestad ønsker i utgangspunktet å la saken gå sin gang, men innrømmer at han ikke er den mest tålmodige.

– Vi skal følge de prosedyrer som er lagt opp til. Vi har en uløst sak i forhold til Bari. Vi har en organisasjon som heter Fifa, som skal regulere dette: Det viser seg at det er et byråkrati og har nok med seg selv for tiden. Men personlig har jeg aldri vært tilfreds med bare å gå en vei for å nå målet. Vi har våre egne advokater som jobber med dette, sier han.

Banksjef i DnB Nor Eirik Hammer synes ikke Brann har opptrådt smart i denne saken.

– Når man inngår avtaler av en såpass stor verdi er det uprofesjonelt å ikke søke råd hos en bank. I beste fall er det kritikkverdig av en ledelse, sier han.

Les også: – Kritikkverdig av Brann

Får ingen konsekvenser
Men selv om denne saken i verste fall kan koste Brann 14 millioner kroner, så vil det ikke få konsekvenser for Roald Bruun-Hanssen og de andre som jobbet med saken.

- Nei, det vil det ikke gjøre. Jeg synes administrasjonen her i klubben jobber konstruktivt og godt. Jeg tror også det er veldig viktig å påpeke at vi igjen skal bruke tid på den juridiske gjennomgangen. Helt uavhengig av hva som er skjedd her, så vil ikke det får noen konsekvenser for dem som jobber med disse sakene. Tvertimot er det her mennesker som hver dag og står på. Vi er så heldige at disse menneskene faktisk brenner for klubben og står på, sier Moldestad.

– Selv om det vil koste Brann 14 millioner kroner?

– Ja, det vil jeg si. I det fall det er gjort feil her, så kan det skje alle. Det kan skje på en fotballbane. Om en back eller midtstopper scorer selvmål og klubben rykker ned, så kan du ikke sparke dem for det, sier styreformannen, som mener Brann skal ta lærdom av denne saken.

– Det er klart at man gjør noen erfaringer gjennom denne transaksjonen her. Det må man lære seg. Man må trene seg opp til å prøve å unngå disse tingene. Nå skal jeg se mer på saken og innholdet, så får vi konkludere etterpå. Men igjen. Feil skjer alle steder.