Kurt Asle Arvesen har presset på seg med tanke på Tour de France-billett i det pågående Tour de Luxembourg, og det kommende Tour de Suisse.

Eresfjordingen kan i hvert fall berolige seg noe med at han er en del av Team Skys bruttotropp til Touren.

Det bekrefter Arvesen selv overfor TV 2 Sporten.

– Ja, jeg er blant de 15 navnene som er i bruttotroppen. Det er det godt å vite, men som nevnt tidligere så må jeg prestere og vise meg plassen verdig. Det er utrolig mange på laget som er i god form, så jeg kan ikke bare ta en plass hvis ikke formen er på plass, sier han.

Les Kurt Asle Arvesens TV 2-blogg her

Ledelsen vil ha Arvesen med
Arvesen har uansett en god følelse om at Sky-ledelsen helst ser 36-åringen blant de ni utvalgte til slutt.

– Jeg har et klart inntrykk av at de håper jeg skal bli klar, sier han.

Nettopp savnet av en rutinert leder og road captain av Arvesens kaliber preget Skys Tour-debut i fjor. Det håper veteranen å rette på til sommeren.

– Det avhenger selvsagt litt i hva slags lagsammensetning vi velger, men jeg har vært med noen år nå og vet hva som kreves for å kjøre i Tour de France, sier Arvesen, som var en høyt aktet road captain for CSC/Saxo Bank i flere Tourer på 2000-tallet.

Les også: Stjerneskudd spurtslo fire Sky-ryttere
Les også: Arvesen: – Jeg må prestere for å få Tour de France-plass

Alt av sykkel: Nyheter | Video | Tour de France | Giro d'Italia

Boasson Hagen sikret plass
Den endelige bruttotroppen til Sky er ikke blitt offentliggjort ennå. Alt tyder likevel på at troppene i det pågående Tour de Luxembourg, samt de kommende Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse, utgjør stammen.

Lagets sikreste kort til Tour-start virker å være kvartetten Edvald Boasson Hagen, Bradley Wiggins, Geraint Thomas og Juan Antonio Flecha.

I tillegg står nok navn som Rigoberto Urán, Simon Gerrans og Xabier Zandio høyt oppe på listen.

Blant de øvrige navnene som vurderes, foruten Arvesen, er sannsynligvis Christian Knees, Greg Henderson, Ben Swift, Chris Froome, Mathew Hayman, Serge Pauwels og Ian Stannard.

Se 5. etappe av Tour of Norway direkte på TV 2 og TV 2 Sumo søndag kl. 14.30

Les Mads Kaggestads TV 2-blogg her
Les Johan Kaggestads TV 2-blogg her