JERRY SEINFELD er klar for Norge
JERRY SEINFELD er klar for Norge

Seinfeld takker nordmenn for humorsuksessen

– Det var her det hele startet.

Lørdag 3. juni står Jerry Seinfeld på scenen i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Norge. Det var her det hele startet. En kollega av meg var her, og han fortalte at dere har så god sans for humor, og ville at jeg skulle komme, sier komikeren til «God kveld Norge».

– «Virkelig?», sa jeg, men så viste det seg at han hadde rett. Nå skal jeg til Sverige, Danmark og England også, men det er takket være nordmenn og deres humor!

Norsk humor

Det er 13 år siden «Seinfeld-serien» ble lagt på hylla, men den er på ingen måte glemt.

– Hva gjorde «Seinfeld» så spesielt?

–Showet mitt var et fantasisted. En fantasi om hvordan livet kunne ha vært. Selv om de har jobber, trenger de aldri å være på dem. Det er et sted man får lyst til å være. Det er derfor jeg tror det ble så populært, sier han.

Les også: Seinfeld takket nei til svimlende summer

Best med stand-up

Da eventyret var over, valgte ikke Jerry å ta veien til Hollywood slik de fleste andre. Han ble i New York, og fortsatte livet som stand-up-komiker.

– Når det er TV og film er det så mye styr. Det er lys, sminke, alle passer på deg. Jeg liker ikke det. Stand-up er mer rått. Det er et ensomt liv. Du opptrer og går hjem. Det er ingen produsenter, regissører eller andre mennesker. Det passer min personlighet.

Kona til Norge

Men helt alene er han ikke. Han og kona Jessica har tre barn. Hun skal få være med til Norge, men han er usikker på om barna får bli med.

– Det er en uke før de får ferie fra skolen, så jeg tror ikke det.

– Prøv!

– Nei, vi skal ikke skjemme dem bort. Skole er viktig, sier han.

Se «God kveld Norge – spesial» på TV 2 klokken 22.40 fredag. Her får du se hele intervjuet med superstjernen.