Paul Scholes (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Paul Scholes (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Paul Scholes legger opp

Fortsetter som trener for seriemesterne.

– Scholes har alltid vært en inspirasjon for spillere i alle aldre. Sir Alex Ferguson

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Manchester Uniteds hjemmesider melder tirsdag morgen at Paul Scholes har bestemt seg for å legge opp som fotballspiller.

Scholes debuterte for førstelaget borte mot Port Vale i ligacupen i 1994/95-sesongen, og spilte totalt 676 offisielle kamper for klubben.

Scholes var en del av den berømte «Class of 92», sammen med blant andre David Beckham, Gary Neville, Nicky Butt og Ryan Giggs.

Engelskmannen vil fortsette som trener i klubben neste sesong.

– Dedikert
Manager Sir Alex Ferguson hyller den lange og suksessrike karrieren til Scholes.

– Hva mer kan jeg si om Paul Scholes som jeg ikke har sagt før? Vi kommer til å savne en fantastisk spiller. Paul har alltid vært hundre prosent dedikert til klubben, og det gleder meg at han fortsetter som en del av trenerteamet neste sesong, sier Ferguson til manutd.com

– Scholes har alltid vært en inspirasjon for spillere i alle aldre, og vi vet at han kommer til å gjøre det også i sin nye rolle, legger han til.

LES OGSÅ: Manchester United hyllet av fansen

Scholes har bidratt til to mesterligatitler for United, han har vunnet ti engelske seriemesterskap og tre FA-cuptitler. Han har scoret 150 mål på 676 kamper for «de røde djevlene».

I tillegg har han fått med seg 66 landskamper for England.

Det har vært en ære
Spilleren selv mener at dette var det riktige tidspunktet å legge skoene på hyllen - sesongen hvor klubben tok sin 19. serietittel.

– Jeg er en mann av få ord, men jeg kan helt ærlig si at det å spille fotball er det eneste jeg noensinne ønsket å gjøre. Det at jeg har hatt en så lang og sukessrik karriere i Manchester United har vært en ære, sier Scholes.

– Det var ikke en lett avgjørelse, men jeg føler at det er riktig tidspunkt å gi seg på.