carl (Foto: Sandberg, Fredrik, © FS)
carl (Foto: Sandberg, Fredrik, © FS)

Carl Gustaf nekter for alt

Nå snakker han ut om skandalene.

Kong Carl Gustaf nekter i det mye omtalte intervjuet med Tidningarnas Telegrambyrå (TT) for ethvert bekjentskap med strippeklubber og kriminelle miljøer.

Mandag kveld brøt han tausheten, og han nekter for at det finnes kompromitterende bilder av ham.

Les også: Se spørsmålene svenskene vil at Carl Gustaf svarer på

– Det er vanskelig å kommentere noe som man ikke har sett og som ingen andre har sett heller, sier han om bildene ifølge Aftonbladet.se.

Brutt kontakten med Lettström?

Carl Gustaf er uforstående til hvorfor hans gode venn Anders Lettström kontaktet kriminelle for for å få tak i det som blir omtalt som pinlige bilder.

- Nei, som jeg har sagt tidligere, så har jeg ikke snakket med ham på lenge. Han holder på med sitt. Jeg styrer ikke ham, så han får stå for det selv. Det er bare trist at han har hatt et dårlig rykte og kommet i kontakt med feil gruppe, ja, skal vi kalle dem visse kriminelle grupper.

Han blir spurt om det ikke er noen av påstandene som kommer fram i bøkene «Den motvillige monarken» og «Den svenske gudfaren» som stemmer – og om noen av påstandene kan ha ført til en utpressingssituasjon.

– Nei, det finnes det faktisk ikke.

Han sier at han ikke har vært på klubbene Gold Club i Atlanta i 1996, eller Carat Club i Bratislava i 2008, som det blir hevdet i «Den motvillige monarken».

– Desverre, altså, det er vel mange mennesker som besøker de der klubbene, og som ikke alltid har mulighet til å ha kontroll på hvem som er der og hvem som ikke er der.

– Det finnes ingenting i dette

Han blir også spurt om det er problematisk å være i miljøer hvor det kan være upassende å være statsjef og ordfører i utenriksdepartementet.

– Av og til vet man ikke hvilke miljøer man havner i. Jeg tenker da på at man blir invitert til en verden som tar deg til ulike steder og så videre. Og at det skulle være noen rare og markelige steder som du forsøker å påpeke, har jeg ingen følelse av. Det finnes ingenting i dette.

Godkveldnorge.no oppdaterer artikkelen!