politi
politi

Kvinnen trekker anmeldelse mot TV-kjendis

Men politiet vil fortsatt etterforske saken.

Fredag kom nyheten om at en mannlig norsk TV-kjendis hadde blitt pågrepet av uniformert politi, etter at en 22 år gammel kvinne tok kontakt med politiet og fortalte at hun hadde blitt voldtatt.

Leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, bekreftet overfor «God kveld Norge» at en mann har blitt pågrepet og siktet for voldtekt.

Mandag formiddag klokken 12 ble den siktede i saken avhørt.

Kvinnen (22) trekker anmeldelsen

Kvinnen meldte TV-kjendisen til politiet fredag morgen, men har nå trukket anmeldelsen.

– Fornærmede har trukket anmeldelsen, men jeg kommer ikke til å si noe om hvorfor. Politiet kommer til å fortsette etterforskningen, sier politiadvokat Christian Hatlo til «God kveld Norge».

Han vil ikke si om politiet ble overrasket over at kvinnen(22) valgte å trekke tilbake anmeldelsen.

– Status quo

Hatlo, forteller at mannen dermed fortsatt har status som siktet i saken.

– I pågripelsen fredag fikk personen siktelsesstatus, men ble løslatt etter kort tid, da det ikke var grunnlag for å opprettholde pågripelsen. Nå gjør vi den etterforskningen som er nødvendig før vi skal vurdere saken på nytt, sier han til «God kveld Norge».

Han vil ikke spå når dette vil skje, men forteller at politiet nå skal avhøre flere personer i saken og gå gjennom bevismateriale.

Vil ha snarlig avgjørelse

Mannens advokat, John Christian Elden, håper på en snarlig avgjørelse i saken.

– Vi er i avhør og er meget godt fornøyd med de opplysninger politiet så langt har kommet fram til. Politiet har gjort en god jobb for å belyse den anmeldtes uskyld og vi håper nå på en snarlig avgjørelse av saken, sier Elden til VG.

Meldte ifra selv

TV-kjendisen ble siktet etter at en kvinne på 22 år selv meldte ifra til politiet om at hun hadde blitt utsatt for voldtekt.

– Politiet mottok en melding om voldtekt fra en kvinne i dag tidlig. Vi rykket ut og pågrep en mann. Vedkommende er dimittert, men er siktet for voldtekt, sa leder for sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid til «God kveld Norge».

Kriminalteknikere var fredag i leiligheten og sikret seg en rekke spor.