TV 2 hjelper deg har fått e-post fra to lesere som lurer på om e-postene de har mottatt er svindel, og det bekrefter Finn.no.

– Vi tror det er Nigeria-svindlere som står bak, og siden de skriver godt norsk tror vi de har hjelpere i Norge, sier ansvarlig for forbrukertrygghet i Finn.no, Lars Vinden.

Les også: Terje betalte 2500 euro for å selge sin egen sofa

Høy aktivitet

De siste to-tre ukene har aktiviteten vært uvanlig høy, ifølge Lars Vinden. De har blitt kontaktet av mange kunder som har mottatt e-poster med logo fra Finn.no og BankID.

Kundene blir bedt om å bekrefte navn, sensitiv informasjon om sitt kredittkort, fødselsnummer og passord på BankID. Ved å fylle ut denne informasjonen gir du imidlertid svindlerne fri tilgang til kredittkortet ditt.

– Noen titalls kunder har tatt kontakt med oss og fortalt at de dessverre har gitt ut kredittkortinformasjon. Men siden mange tar direkte kontakt med banken sin vet vi ikke hvor mange som er blitt lurt, sier Lars Vinden.

Les også: Leif tapte 9000 kr på Finn.no

Les også: Rundlurt nordmann kjøpte løve på Finn.no

– Vi ber aldri om slik informasjon

Sikkerhetssjefen i Finn.no understreker at de aldri ber sine kunder om sensitiv informasjon som kredittkortnummer, personnummer og passord på BankID.

– Hvis du har gitt fra deg slik informasjon bør du ta kontakt med banken din med én gang, sier Lars Vinden, som bekrefter at noen av deres kunder har opplevd at kredittkortet deres er blitt misbrukt både i Norge og utlandet.

Finn.no tror det er Nigeria-svindlere som står bak ettersom misbruk kan spores til det de mener er typiske Nigeria-annonser.

Les også: Åges gårdsplass synker etter elendig arbeid for 106.000 kr

Svindlerne utnyttet advarsel fra Finn.no

De som står bak de massive e-postutsendelsene ser ut til å være svært profesjonelle. Da Finn.no la ut en advarsel på sine hjemmesider i forrige uke, benyttet svindlerne seg av situasjonen.

De sendte likså godt ut en e-post fra adressen noreply@epost-finn.no der de advarte mot falske e-poster og ba brukerne av Finn.no om å bekrefte identiteten sin ved å sende inn den samme sensitive kredittkortinformasjonen som i tidligere e-poster.

– Det er viktig at folk rapporter til oss. Vi jobber hardt for å stenge falske nettsider, selv om det ikke alltid er like lett med utenlandske sider, sier Lars Vinden.

Finn.no har anmeldt svindelforsøkene, men politiet har henlagt saken.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter