På Fagerstrand på Nesodden, 35 minutters kjøring fra Oslo, skal tolv par kjempe om den største premien som noensinne er blitt delt ut i et norsk tv-program.

Parene skal samarbeide om å bygge et hus, og når de tolv deltakerparene ankommer tomten på TV 2 mandag kveld, starter de med kun en planert tomt og en grunnmur. Første ukesoppdrag blir å gjøre ferdig reisverket til huset, deretter går det slag i slag frem til huset er ferdig.

Bor i brakker

- Deltakerne kommer til å bo i brakker ved byggeplassen i hele innspillingsperioden, og tv-team følger dem gjennom hele byggeprosessen, på allmøter og gjennom valgene, vurderingene og byggingen underveis, forteller programleder Jannecke Weeden, som har fått med seg Espen Karlsen som «bas» på prosjektet. Espen, som til daglig jobber som snekker, skal veilede deltakerne gjennom hele byggeprosessen.

To par i finalen

Hver uke stemmer detakerne ett par ut av serien, helt man i den direktesendte finalen i mai står igjen med to par. Da er det seerne som har makten. Det ene paret som får flest stemmer fra seerne, står igjen som vinner av huset, til en verdi av tre millioner kroner. Det andre paret må i likhet med de andre ti parene vende tomhendte hjem.

«Fagerstrand» skal gå på luften hver mandag og torsdag kl 20.00 til 21.00 i tolv uker utover vinteren og våren på TV 2.