David Millar (Foto: TV 2)
David Millar (Foto: TV 2)

Millar vant Giro-finalen tross «svingfobi»

– Jeg var nervøs, sier David Millar til TV 2 Sporten.

Milano, Italia (TV 2 Sporten): Briten vant den avsluttende tempoetappen i Giro d'Italia. Garmin-Cervélo-stjernen startet halvannen time før de store sammenlagtkanonene på de 26 kilometerne i Milanos gater.

Dermed måtte Millar vente for å se om løpet holdt til seier, for han tenkte aldri at dette var et vinnerløp underveis.

– Herregud, nei! Det gjør det aldri. På tempoetapper konkurrerer du med deg selv. Jeg følte meg sterk, men var treg i alle svingene. Normalt er jeg best i de tekniske partiene, men etter et idiotisk krasj jeg hadde for ti dager siden, mistet jeg godfølelsen, så jeg var nervøs, innrømmer David Millar overfor TV 2 Sporten.

Se intervju i videovinduet øverst!

Giro d'Italia: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema

Dermed ble det en solid Giro for Millar som erobret ledertrøyen på den 3. etappen, samme dag som Wouter Weylendt omkom på tragisk vis i en utforkjøring.

Dødsfallet kaster naturlig nok fortsatt skygger over det som i utgangspunktet skulle være et høydepunkt i sesongen: Å få aksle «maglia rosa».

– Den rosa trøyen betydde ingenting for meg, for det var da Wouter døde. Men seieren i dag har gitt meg noe spesielt og personlig. Det med den rosa trøya føles som et annet ritt, en annen tid, og en trist tid, sier Millar.

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Se dagens Paasche-nøtt her!