Mohamed Bin Hammam (Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters)
Mohamed Bin Hammam (Foto: BAZUKI MUHAMMAD/Reuters)

Warner og bin Hammam suspendert - Blatter går fri

FIFA fortsetter granskingen av visepresident Jack Warner og tidligere presidentkandidat Mohamed bin Hammam, mens president Sepp Blatter slipper å svare for seg.

De tre FIFA-toppene måtte møte for Det internasjonale fotballforbundets etiske komité søndag på grunn av korrupsjonsanklager. Bakgrunnen er nye påstander om bestikkelser og «hemmelige» møter.

Komiteen frikjente Blatter fra all tvil, men la til at Warner og bin Hammam fortsatt må forklare seg. Den insisterte videre på at de to er uskyldige til det motsatte er bevist, men at de er suspendert inntil etterforskningen er over.

- Komiteen konkluderte med at de berørte medlemmene midlertidig må ekskluderes fra aktiv deltakelse i fotballaktiviteter, uttalte nestleder Petrus Damaseb.

De siste påstandene gjaldt et møte avholdt med Karibias Fotballforbund i Port of Spain 10.-11. mai. Der var Warner og bin Hammam til stede, mens sistnevnte hevdet at også Blatter var klar over møtet.

Presidentvalget i FIFA holdes 1. juni. Der er Blatter, som har vært president siden 1998, eneste kandidat etter at bin Hammam trakk seg natt til søndag. (©NTB)