Alexander Kristoff (Foto: TV 2)
Alexander Kristoff (Foto: TV 2)

Kristoff: – Lagets rykte blir frynsete

BMCs mange dopinglinker bekymrer Alexander Kristoff.

Verbania, Italia (TV 2 Sporten): Den norske BMC-rytteren har fått med seg rapportene fra USA.

Kristoffs lagkamerat, George Hincapie, skal ifølge prestisjeprogrammet 60 Minutes ha fortalt amerikanske etterforskere om sin egen og Lance Armstrongs dopingbruk fra tiden deres sammen i US Postal-laget.

– Det virker som om mange på det laget var dopet og at det var et dopingprogram, men det skal ikke jeg spekulere i, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Brokete fortid
Flere ting knytter BMC til en mørk dopingfortid. Laget er bygget på restene av Phonak, som er best kjent for Floyd Landis-skandalen i 2006. Sjefen for laget, John Lelangue, er den samme nå som da. Og stjernerytter Alessandro Ballan suspenderes jevnlig på grunn av doping mistanker, seinest nå under Giro d`Italia.

– Føler du at laget har et litt frynsete rykte?

– Det er ryttere som på andre lag kanskje har brukt noe tidligere, det vet jeg ikke, men det blir jo litt frynsete når det er lagkamerater som sliter med den type ting, svarer Kristoff.

Giro d'Italia: Nyheter | Etapper | Ryttere | Lag | Historikk | Sendeskjema

Vinn premier: Spill Giromanager her

Tror på ren fremtid
Men Kristoff håper og tror laget hans er på rett vei. Nettopp det at BMC ikke tok med Ballan til Giroen, mens Saxo Bank tok med Alberto Contador til tross for at dopingsaken hans fortsatt pågår, er et tegn på det.

– Vi kjemper jo mot doping og har jo ikke lyst til at det skal være en del av sporten. Så vi gjør det vi kan for at det skal forsvinne, avslutter Kristoff.

Knut Knudsens Giro-historier, reportasjer, nyheter, videoklipp og etappeanalyser finner du i TV 2 Plays Giro d'Italia-seksjon.

Se dagens Paasche-nøtt her!